Rent a car na putovanju – kako uštedjeti preko 50% na iznajmljivanju auta?

rent a car na putovanju

Danas vam donosimo još jedan od malih trikova low-cost putovanja. Mnogi na svojim putovanjima uzimaju rent a car. Rent a car na putovanju više nije stvar luksuza kao nekada, posebno ako putujete van sezone, ali što ne bismo još malkice spustili ovu cijenu.

Danas postoji puno rent a car kuća širom svijeta, a samim tim i više mogućih mjesta na kojima možete tražiti rent a car, što baš i nije tako sjajno, jer se izgubimo u moru ponuda koje postoje.

E sad, vas sigurno zanima na kojem mjestu tražiti?

Moj favorit je Holiday Autos, već nekoliko puta sam preko njih nalazio i rezervirao aute, nikada nisam imao problema a ukoliko je bilo potrebno na eventualna pitanja su uvijek brzo odgovarali.

Pored toga stranica je vrlo pregledna, brza i jednostavna za upotrebu a uvjeti su jasno naznačeni te troškovi jasno prikazani. Također i za većinu auta koje oglašavaju daju mogućnost besplatnog otkazivanja što je dobro imati omogućeno. Dakle moja preporuka je Holiday Autos.

Rent a car na putovanju

Međutim i Holiday Autos cijene, iako već u startu među najpovoljnijim na tržištu, moguće je još dodatno spustiti. Uzećemo za primjer putovanja u Grčku i put na Sardiniju.

Upit je sljedeći, potreban mi je auto koji bi preuzeo na aerodromu Cagliari 01.11.2017. i vraio ga 05.11.2017. što u konačnici znači 5 dana najma.

Na Holiday Autos stranicama dobio sam sljedeći rezultat.

 • Rent a car (Firefly), Sardinija – Cagliari, 5 dana, osnovna cijena 41,90€

Originalni Holiday Autos rezultati

Kao što vidite cijene su vrlo povoljne i vjerovatno biste bili zadovoljni sa njima i završili rezervaciju. No zašto ovu cijenu ne spustiti još više? Sljedeći korak je da otovorite stranicu Skyscanner za rent a car i ponovite istu pretragu.

Kao što vidite cijena je više nego duplo niža od prije dobijene.

Skyscanner rezultati

Dalje je jednostavno, odaberite stranicu preko koje želite rezervisati, mada ja vam još jednom predlažem Holiday Autos. Kliknite na link i dobićete rezultate sa umanjenim cijenama. Konkretno u ovom slučaju cijene će biti smanjene za više od 50%.

 • Rent a car (Firefly), Sardinija – Cagliari, 5 dana, osnovna cijena 15,13€

Holiday Autos rezultati nakon pretage pomoću Skyscannera

Isprobajte ovaj sistem za svoju destinaciju i svoje termine, vjerujem da ćete biti zadovoljni rezultatom a ukoliko ne budete uvijek se možete vratiti svojoj originalnoj pretrazi. Javite nam rezultat.

Odaberite rent a car kuću prema svome izboru, ovdje je izdvojen Firefly koji često ima najniže cijene, ali i prilično loše ocjene. Popust na opisani način možete ostvariti i za sve druge rent a car kuće što ćete već vidjeti kada krenete u svoju pretragu.

To je to, završite svoju rezervaciju do kraja i uživajte u novom automobilu na svome putovanju.

Eto, sad znate kako iznajmiti povoljno rent a car na putovanju.

P.S. Pisao sam i o tome šta uraditi u slučaju kvara auta na putu.

E sad, možda mislite da je ovo kraj ovog teksta, ali sam odlučio da ga obogatim za još pojedine informacije vezane za rentanje auta na aerodromimam u našem regionu

Rent a car u Beogradu na aerodromu

Na ovom linku pronađite sve informacije vezane za rentanje auta na aerodromu Nikola Tesla.

Rent a car na aerodromu Podgorica

U Podgorici potražite sljedeće kompanije: Rental cars, Globtour Montenegro i Ideal car.

Rent a car na aerodromu Sarajevo

Ovdje saznajte sve informacije vezane za iznajmljivanje auta na aerodromu u Sarajevu.

Rent a car na aerodromu u Zagrebu

Za rentanje auta u Zagrebu, ovo su kompanije koje preporučujemo: Uniline, Rental cars i Croatia rental group.

Rent a car na aerodromu Tivat

A ukoliko tražite da iznajmite auto na aerodromu u Tivtu, pogledajte sljedeće kompanije: Rental cars, Union rent a car, Rent a car 4 me, Europcar i My Montenegro car.

Pomoć u kreiranju ovog vodiča: Tripologia.com

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Romeo
  01/11/2017 at 20:04

  Uvjek na putovanjima razmisljam o iznajmljivanju auta ali s obzirom da obicno nemam novca za razbacivanje nikada se nijesam usudio da rezervisem neko iako su cijene veoma povoljne iz razloga sto nigdje ne pise da li treba i koliko novca da se ostavi kao depozit rent-a-car agenciji. Taj trosak nikada ne mogu da planiram pa me zanimaju tvoja iskustva u vezi toga? Sto se tice clanka, odlican je 🙂

  • Reply
   rioprice
   04/11/2017 at 07:39

   Nema na čemu, drago mi je da ti je tekst bio od koristi 🙂

 • Reply
  Dina
  06/11/2017 at 18:17

  probala sam tvoj trik za tenerife u 4.mj i ponovna pretraga na skyscanneru za holiday autos mi je izbacio 20€ manje, nazalost ne 50%

 • Reply
  Control rent a car
  09/11/2017 at 11:02

  Odlicna ideja za savjet i dobar tekst. Ima nekoliko detalja na koje treba uvijek obratiti paznju. U cilju da ponude sto nizu cijenu, rent a car kompanije cesto nude sto nizu klasu vozila (cesto neupotrebljiu) i sto nizi nivo usluge i pokrica (cesto se moze desiti da na .icu mjesta morate doplatiti osiguranje, zeleni karton, zimske gume, dodatnog vozaca, dodatnu kilometrazu). Druga stvar, koja je nasim putnicima strana, je ta da cete prilikom preuzimanja vozila morati dati svoju kreditnu karticu na kojoj ce biti uradjena autorizacija sredstava koja sluze kao sigurnosni depozit dok ne vratite vozilo. Ako nemate kreditnu karticu, vrlo vjerovatno ce rent a car kuca odbiti da Vam pruzi uslugu. Zato je neophodno traziti kvalitenu uslugu prije niske cijene jer Vam se moze desiti da Vas ta niska online cijena natjera da platite 3 puta vecu cijenu na licu mjesta. Nije da smo neka kvalitetna destinacija za putovanje, ali i Banjaluka ima rent a car 🙂 Naravno, stojimo na raspolaganju i za sve savjete prilikom pravljenja vasih rezervacija za iznajmljivanje vozila u inostranstvu, http://www.controlrentacar.com; https://www.facebook.com/controlrentacar/?ref=bookmarks

 • Leave a Reply