EGZOTIČNO putovanje – 15 dana na Madagaskaru za 990 evra + avio karta

Jeste li za jedno zajedničko putovanje? U oktobru putujem na Madagaskar na 15 dana. Putujem na jug Afrike kako bi otkrio svijet radoznalih lemura, biljki mesoždera, gustih prašuma, crvenih pustinja, stabla baobaba, džinovskih kornjača kao i nekoliko stotine nevjerovatnih vrsta kameleona.

Ako i ti želiš sa mnom na ovaj put, priključi se.

Ono što je jako bitno da napomenem da su u ovu cijenu koju vidiš u naslovu, uračunati smještaj na bazi punog ili polu pansiona ili nekada doručka, kao i svi izleti navedeni u programu i sve ulaznice u nacionale parkove! Stoga bi lični troškovi bi trebalo da budu zaista minimalni.

Cijena avio karte za Madagaskar

Avio karta je jedini trošak do polaska na putovanje. Putnik ima slobodu da bira mjesto polaska i povratka, kao i avio prevoznika. Kartu kupuje samostalno putem interneta ili lokalne agencije za prodaju avio karata, ali uz naše instrukcije za najpovoljniju avio kartu.

Informacije o putovanju

Termin putovanja na Madagaskar: 19.10.2019.

Polazak: zagarantovan

Trajanje putovanja: 13 noći/15 dana

Organizator putovanja: Globetracker agencija

Na ovom linku, nalaze se sve informacije i detalji o tome kako će tura izgledati dan po dan.

A ukoliko želite, možete ovo putovanje kombinovati i sa Sejšelima. O tome možete više pronaći na gore navedenom linku.

A kako bih vam pobliže približio šta se sve obilazi, izdvojio sam pojedine lokacije na koje ćemo ići.

Andasibe

Započninjemo avanturu pješačenjem kroz prašumu i otkrivamo nevjerovatnu floru i faunu Andasibea. Najpoznatiji stanovnik ovog nacionalnog parka je vrsta lemura „Indri“-najvećeg lemura na svetu. Indri je dobro poznat po svom glasu koji će nam pomoći da ga primjetimo u gustoj šumskoj vegetaciji.

Osim Indria imaćemo priliku da vidimo mnogo različitih vrsta lemura, kameleona, ptica, žaba, endemskih biljaka…

Gotovo polovina svjetske populacije kameleona, koji postoje u 60 različitih vrsta, nalaze se samo na Madagaskaru. Oni su poznati po svojoj sposobnosti da promijene boju i izgled u odnosu na promene temperature, svetlosti, i raspoloženja.

Rotiranjem svakog oka samostalno, kameleoni mogu videti kompletnu okolinu bez pomeranja glave.

Vidjećemo i njih.

Tsiribihina rijeka

GlobeTracker Avantura Madagaskar - Krstarenje Tsiribihina rekom

Krstarenje duž Tsiribihina rijeke okružene aligatorima još je jedna od nezaboravnih stvari na ovom putovanju. Prolazićemo pored guste vegetacije duž riječnih obala, strmih litica, baobab šuma, ostavljajući za sobom mala autentična sela i netaknutu prirodu, drveće na čijim stablima lemuri skaču sa jedne grane na drugu, a kameleoni strpljivo čekaju insekte okamenjeni u jednom mestu.

U kasnim poslijepodnevnim satima postavljamo kamp na peščanoj obali, vodič i kapetan pale vatru i kuvaju nam večeru. Uživamo u jelu slušajući zvukove rijeke i gledajući kako sunce lagano zalazi.

 

Tsingi

GlobeTracker Avantura - Madagaskar i Sejšeli

Na trekingu kroz ovaj neobičan nacionalni park možemo vidjeti mnoge endemske biljke poput patuljastog baobaba i puno životinja: kameleona, lemura i ptica, kao što je madagaskarski orao (najveća ptica na ostrvu). Istražujemo i pećine, klance, i sve što kriju ove kamene šume.

Avenija baobaba

Ako bi postojao jedan simbol Madagaskara, bilo bi to drvo baobaba, a ova avenija sa slike,  jedna je od najčuvenijih lokacija u zemlji. Postoji jedna legenda o kojoj sam već pisao u priči o safariju u Africi a vezana je za ovo drvo.

Sjedamo ovdje kako bismo doživjeli ovo magično mjesto, čekamo zalazak sunca i jednostavno uživamo.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *