Hotel Hajdučke vode

Hajdučke vode – oaza mira u srcu prirode

Ako tražite savršenu vikend destinaciju za odmoriti dušu i napuniti baterije u prelijepoj prirodi, ono mjesto gdje ćete zaboraviti na vašeg šefa, obaveze na poslu i sve brige koje trenutno možda imate, mislim da Hajdučke vode imaju sve ono što vam treba.

Nešto o samom mjestu i hotelu

Hotel Hajdučke vode

Hotel Hajdučke vode nalazi se na obroncima planine Borja, na nadmorskoj visini od 810 metara i udaljen je svega 23 km od Teslića i oko 60 km od Banjaluke. Ono što karakteriše ovaj kraj su nestvarno lijepi pejsaži, božanstvena borova šuma i svjež planinski vazduh koji ćete udisati pri svakom vašem koraku. Čitavo ovo okruženje djeluje tako nekako umirujuće. Spokojno. Samo vi i nepregledna borova šuma dokle god vam pogled doseže.

A da li čujete taj zvuk? To je cvrkut ptica koje nastanjuju ove krajeve, a koje uvijek pjevaju neku tako lijepu melodiju.

Možda niste znali, ali planina je svoje ime dobila po borovoj šumi koja se prostire ovim krajem, a njen najviši vrh Velika Runjevica visok je čak 1077 metara i čini ovo mjesto pravom vazdušnom banjom. Zanimljivo je i to da je Borjauglavnom izgrađena od magmatskih stijena, te da je bogata i raznim rudama, od kojih je u ekspoataciji bio samo ugljenokop, koji je otvoren još u doba Austro-Ugarske vladavine.

Planina Borja

I baš ovdje nekako, vidimo tu našu nevjerovatno prirodu, ove nevjerovatne šume i sjajne krajeve koji su nam živjeći u ovoj zemlji postali tako normalni i obični, a mislim da nekada nismo ni svjesni koliko smo bogati što ih imamo.

U sklopu hotela nalaze se fenomenalan restoran sa pravom domaćom klopom, velnes i spa centar, bazen, soba za masažu, kao i tri tipa saune.

Bazen

Mada, meni najdraža aktivnost ovo mjesta, bila je ipak vožnja kvadovima po šumskim stazama i istraživanje prirode ovog kraja na ovim četverotočkašima. Jeste da je prošlo više od pet godina od kako sam po pustinjama Katara imao priliku da posljednji vozim jednog, osjećaj adrenalina bio je savršen.

Kvadovi Hajdučke vode

A prije nego završim ovu priču, imam jedno pitanje za vas. Da li ste posjetili Hajdučke vode i kako vam se dopalo? Pišite mi u komentare utiske.

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *