kristijan ilicic

Istetovirao je njen lik na ruci, a sada su se ponovo sreli nakon 8 godina! (FOTO)

Moj drugar Kristijan jedan je od najvećih putnika koje poznajem. Obišao je blizu 100 zemalja, a trenutno se nalazi u Etiopiji.

Ono što je zanimljivo za ovo putovanje, je da je Kristijan odlučio da pronađe 2 devojčice koje je prošle godine istetovirao na ruci, a koje je upoznao u ovoj zemlji prije čak 8 godina. Kako kaže, potraga za devojčicama koje su u međuvremenu odrasle, u srcu Etiopije i njenih brojnih plemena, nije bila laka.

“Prvo sam pokazivao sliku i tetovažu po celom selu. Rođak jedne devojčice je prepoznao sliku i rekao da se ona nalazi 40-50 km dalje od plemena. Otišli su po nju, ali nisu je našli tamo. Uspjeli smo da saznamo da devojčica studira 48 km dalje od sela”, kaže.

Dok je Kristijan obilazio plemena, djevojčicu su doveli, seli u restoran i tamo ga čekali. Njegova misija je uspjela. Pitao sam ga i šta je sa drugom djevojčicom.

“Ona se porodila, sada se odselila i živi kao nomad. Nju nisam vidio”, kaže Kristijan koji dodaje da je susret s devojčicom bio emotivan.

Na pitanje kako je devojčica reagovala na tetovažu, rekao je: “Bila je sramežljiva, ali pokazala je i radost.

View this post on Instagram

Vrijeme je za rastanak, ostavio sam je u njenom selu i nastavio svoj put po Etiopiji. Na poklon sam dobio narukvice i orglicu. ❤ Bas nekako boli ovaj rastanak, toliko se emocija u meni ispreplice da vam ne mogu opisati. Nije sramota plakati i pokazati svoje osjecaje. To je i razlog zasto putujem, to je razlog zasto imam drugaciji pogled na svijet i zasto mi materijalno ne znaci apsolutno nista. Tuzan sam znajuci da ja idem u neki "bolji" svijet, a ona ostaje zivjeti gdje je zivot zaista tezak. Siguran sam da cemo se kad tad opet sresti, a njena slika na mojoj ruci ce biti podsjetnik za prave vrijednosti u zivotu i iskrene osjecaje. ❤❤❤ #friends #love #ethiopia #travel #demeka #turmi #hammar

A post shared by KRISTIJAN ILICIC (@kristijanilicic) on

“Tetovirao sam se u Banjaluci. Termin sam čekao godinu dana. Pokazao sam slike koje imam tatu majstoru, on je od nekoliko slika iz plemena odabrao tu i rekao da će on oko moje ruke složiti priču. To je devojčica koju ću čitav život nositi na ruci, a ta mi je slika jedna od najdražih koje sam ikada slikao. Bile su to prave emocije”, ispričao je Kristijan koji još boravi u Etiopiji na putovanju koje će trajati čitav mesec.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *