Foto putovanje – Mjesta iz bajke

U ovoj rubrici Foto putovanja vam donosimo mjesta iz bajke, skrivne kutke na zemlji koji izgledaju kao da ste se za trenutak vratili u djetinjstvo, gdje vam roditelji pred spavanje čitaju bajke i vi zamišljate kako ste u tom trenutku baš tu.

Veliki dvorci, šarene kućice, mistične šume u kojima se vaši omiljeni junaci bore sa zlim likovim, pusta ostrva sa blagom i slično, su priče koje su bile centar našeg svijeta i mašte kada smo bili klinci.

Moderni i ubrzani život koji nam se nameće u 21. vijeku nam donosi velike izazove i teško je ostati uvijek pribran i pozitivan. Svakome od nas nekada dobro dođe da ispoljimo ono djetinjasto u nama što je preživjelo i najteže godine naših života. Kao mali smo slušali bajke i razmišljali kako u nekom trenutku želimo da vidimo takva mjesta. Mjesta kao iz bajke.

Kreatori bajki su sigurno imali inspiraciju za svoja dijela u realnom svijetu. Mjesta njihove inspiracije danas možete i posjetiti. Dobro bi nam došlo nekada da pobjegnemo od stvarnosti u naše dječije skrovište gdje nema problema, stresa i velikih odluka. Donosimo vam mjesta u kojima možete pronaći svoje skrovište kao iz bajke i vratiti se u djetinjstvo barem na trenutak.

Možda vam ove fotografije daju ideju za vaš naredni odmor ili putovanje. Uživajte u mjestima koja izgledaju kao iz bajke.

Mjesta iz bajke – lista

Gokayama, Japan

Mjesta iz bajkeRenndolsetra, Norveška

Renndolsetra, NorveškaNapušteno ribarsko selo, Kina

Napušteno ribarsko selo, Kina fairy-tale-villages-5-2Bibury, Velika britanija

Bibury, Velika britanijaGradić u Provansi, Francuska

Gradić u Provansi, FrancuskaEguisheim, Francuska

Eguisheim, FrancuskaHamnoy, Norveška

Hamnoy, NorveškaShirakawa, Japan

Shirakawa, JapanBagnone, Italija

Bagnone, ItalijaHallstatt, Austrija

fairy-tale-villages-17-57221a76d678c__880Seosko naselje u planinama, Kina

fairy-tale-villages-20-57221a7eea86d__880Gasadarul, Farska ostrva

fairy-tale-villages-21-57221a81c6081__880

Manarola, Cinque terre, Italija

Fairy-tale-villages-57234b110ed0f__880

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *