Nevjerovatna mjesta – Moravska polja u Češkoj

Jeste li čuli za Moravska polja? Kada vidite ove prizore prva zemlja na koju će Vas asocirati je definitivno Italija sa dobro poznati poljima, proplancima i vinogradima koji krase njenu regiju Toskanu. Ovaj put nismo u Italiji. Ovaj put smo u Češkoj, zemlji koja se osim svima poznatog piva, arhitekture Zlatnog Praga i drugih simbola može pohvaliti i ovakvim pejzažima.

Moravska polja nalaze se u južnom dijelu zemlje. Dobila su naziv po rijeci Moravi koja protiče kroz taj kraj. Čine poljoprivrednu oblast koju krase živopisna brda, uski putići, vinogradi i svege nekoliko kućica koje su udaljene kilometrima jedna od druge.

Nerijetko se mogu pronaći neke životinje, kao što su jeleni, divlje svinje i srne koje bezbrižno sklakuću ovim poljima uživajući u slobodi koju imaju upravo na ovom mjestu. A šta se još nalazi ovdje i kakve još stvari možete ovdje pronaći, saznajte sami tako što ćete ih posjetiti.

Uživajte u ovim fotografijama koje će Vas na trenutak prevariti da će te imati osjećaj da ispred sebe imate sliku ili da ste negdje ni na nebu ni na zemlji.

beautiful-moravia-krzysztof-browko6

Moravska polja
   Moravska polja

ambony-900__880Cheestnut-family-900__880
drzewka-got-900__880Escape-900__880kapliczka-i-kepka-got-900__880Moravian-fields-3__880

Ukoliko vam se dopala ova priča, obavezno pogledajte i našu priču o starom pozorištu koje je pretvoreno u jednu nevjerovatno knjiažaru.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *