Japan priroda

Nevjerovatna mjesta – Šuma bambusa u Japanu

Na našoj planeti postoji ogroman broj bajkovitih krajolika koji izgledaju nestvarno i koji nam na prvi pogled oduzimaju dah, a jedan od takvih je i poznata Sagano šuma bambusa u Japanu.

Na samo 30 minuta udaljena od centra užurbanog Kjota, nalazi se ova nevjerovatna oaza mira, mjesto potpuno izolovano od svog haosa i buke modernog svijeta, savršeno za one koji traže svoje malo mjesto za meditacicju. Kroz veći dio šume, vodiće vas drveni putići, a zvuk vjetra koji udara kroz čvrsta stabla, učiniće da se na trenutak osjećate kao u nekom filmu o samurajima.

Ova zvuk vjetra u šumi bambua toliko je poznat i važan u Japanu da ga je Japanska Vlada zaštitila i proglasila “jednim od stotinu zvukova koji moraju biti očuvani“.

U zvuku vjetra i prekrasnoj prirodi posjetioci mogu uživati u ugodnim šetnjama po dugačkim uređenim stazama. Jedino što je teško odlučiti je da li ovo mjesto izgleda bolje ljeti ili zimi.

zima u Japanu šuma u JapanuOni koji su ovdje već bili toplo preporučuju svima da, ukoliko ikada posjete Japan, svrate i u ovo zaista posebno i jedinstveno mjesto i dožive potpuni osjećaj mira i ljepote koju pruža.

 

P.S. Ukoliko vam se dopao ovaj tekst, pročitajte i priču o nevjerovatnoj knjižari Lello u Portugalu.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment