Priča o djevojci koja je sa samo 27 godina posjetila sve zemlje svijeta!

Kada kažem nekom da sam do sada bio u oko 60 zemalja, obično čujem kako su impresionirani i oduševljeni. Sa druge strane, kada je čujem da postoji djevojka mojih godina koja je obišla sve i jednu zemlju na planeti, budem fasciniran. Ovo je priča o djevojci koja je sa samo 27 godina posjetila sve zemlje svijeta i kao takva postala najmlađa žene koja je ikada uradila ovo!

Dvadesetsedmogodišnja Cassandra de Pecol iz Connecticuta posjetila je svih 196 zemlja na svijetu. Njeno nevjerovatno putovanje se zove Expedition196, a putuje kao ambasadorica za mir u ime Međunarodnog instituta za mir.

Predstavnici ovog instituta su na Instagramu napisali da možda neće biti u stanju pratiti je u stopu kada je riječ o njenim putovanjima, ali bar mogu pratiti njena inspirativna putovanja putem Instagrama.

Kako je izgledalo njeno putovanje pogledajte na slikama ispod.

Tokom boravka u Nepalu.

cassandra-de-pecol-slika

U rezervatu za lavove.

sa-malim-lavomSkijanje u Koloradu.

skijanje-u-kolaraduObilazak Petre u Jordanu, jednog od sedam svjetskih čuda.slika-petra-jordanUživanje u Australiji.slika-sa-putovanjaA bila je i u Bosni i Hercegovini, gdje je posjetila Sarajevo i Mostar.tokom-boravka-u-bosniNegdje u Sjevernoj Americi.zena-putnikJedno od mjesta za koje kaže da je na nju ostavilo poseban utisak je Kambodža.zena-u-kambodziSa zaštitnim simbolom Katara, sokolom.zena-u-kataruI za kraj, ovako je izgledala njena mapa 🙂Priča o djevojci koja je obišla svih 196 zemalja

Više o njenom putovanju oko svijeta, pogledajte na ovom linku.

A ukoliko vam se dopala ova priča, obavezno pogledajte i priču o djevojci koja je nakon što su joj dijagnostifikovali rak, obišla 7 svjetskih čuda u 13 dana.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments