Putovala svijetom postavljajući pitanje – “Zbog čega se budite svako jutro?”

Dvadesetpetogodišnja Poljakinja Anna Nadia Bandura je sasvim običan putnik sa jednom sasvim neobičnom misijom.

Naime, Anna je dvije godine vrijedno radila i skupljala novac kako bi putovala svijetom, te se napokon u januaru 2015. godine odmetnula na avanturu života. Pričama na svom blogu nastoji da inspiriše ljude da putuju (nešto poput nas 🙂 ).

Kada je odlučila da se uputi na putovanje svijetom željela je da što bolje upozna način života i mentalitet lokalnog stanovništva. Kao novinarku i travel blogerku zanimala ju je svrha života i postojanja ljudi. Prije nego što se uputila na ovaj put vjerovala je da svi mi bez obzira odakle dolazimo želimo samo jednu stvar: da volimo i da budemo voljeni. Ovaj nagon nas tjera da se socijalizujemo, okružimo ljudima, kreiramo zajednice, veze i porodicu,

Anna je zaključila da je ljubav ultimativna sila koja nas pokreće bez obzira odakle dolazimo. Iz ličnog iskustva i na osnovu kultura koje smo do sada upoznali moramo se složiti sa Annom. Najsrećniji i najživahniji ljudi su bili iz onih zemalja gdje je standard možda niži, ali druženje, porodica, prijatelji se smatraju neprikosnovenim blagom. U tim zemljama ćete vidjeti ljude na ulicama kako čavrljaju, vidjećete osmjeh na njihovim licima i rasterećenost teškim temama. Tako je na jugu Italije, Španiji, Portugalu, Azorskim ostrvima pa i kod nas.

Pogledajte na kakve je odgovore na gore navedeno pitanje naišla Anna dok je putovala svijetom i istrazivala različitosti. Nakon ovog posta postavite i sebi isto pitanje, možda će Vas odgovor motivisati da provodite više vremena sa voljenima i radeći stvari koje istinski volite.

Putovala svijetom
Putovala svijetom postavljajući pitanje – “Zbog čega se budiš svako jutro?”

I-went-to-12-countries-to-ask-people-one-question-What-makes-you-wake-up-every-day-578a25d1a27e9__880 I-went-to-12-countries-to-ask-people-one-question-What-makes-you-wake-up-every-day-578a25d63c1eb__880

Putovala svijetom

I-went-to-12-countries-to-ask-people-one-question-What-makes-you-wake-up-every-day-578a25e672f3e__880

Ukoliko vam se dopala ova priča, obavezno pogledajte priču o djevojci koja je sa samo 27 godina, posjetila sve zemlje svijeta.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *