Umjesto liječenja od raka baka otišla na putovanje života

Da vam kažu kako vam je ostalo još malo života, da li biste te posljednje dane proveli u bolnici pokušavajući produžiti svoj život ili biste to preostalo vrijeme proveli uživajući i zabavljajući se?

Amerikanka Norma Jean Bauerschmidt brinula je o smrtno bolesnom suprugu u trenutku kada su joj na rutinskom sistematskom pregledu otkrili krv u mokraći. Otišla je na ultrazvučni pregled. A zatim i na još jedan. Dijagnoza nije bila obećavajuća – ima veliki tumor na maternici u poodmakloj fazi. Ostalo joj je tek nekoliko mjeseci života.

Da stvar bude gora, nekoliko dana prije toga preminuo joj je suprug sa kojim je bila u braku punih 67 godina.

Sva očajna od bola, postavila si je jedno pitanje.

Da li da idem na liječenje hemoterapijom u ovim godinama ili da živim svoje snove? 

Odlučila je da ipak odluči slijediti svoje snove, te ja krenula na put Amerikom u kamperu zajedno sa sinom, snahom i psom, a u godinu dana putovanja prošla je više od 20 000 km i posjetila 32 savezne države. Iskusila je stvari koje nije nikad ni sanjala. Vožnja balonom, jahanje konja samo su neke od stvari koje je po prvi put probala.

Norma baka iz Amerike
Credits:mdislander.com

Iako je Norma umrla prije nešto više od četiri godine, a u tom trenutku njenu avanturu života pratilo je više od 500 000 ljudi. Ono što je sasvim sigurno je da njen duh i želja za životom, prava inspiracija svakom od nas da žive svoje snove i uživaju u svakom danu koji je pred nama.

Credits:people.com

Za više inspirativnih priča, zaprati moj Instagram nalog.

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *