Upoznajte Pindle – Novu zanimljivu aplikaciju za putovanja!

Ako volite putovati, praviti fotografije i zanima vas na koji način otkriti neke skrivene lokacije za koje samo lokalci znaju, preporuka je da isprobate Pindle, korejsku aplikaciju osnovanu prije manje od godinu dana, koja će vam pružiti priliku da svoja putovanja isplanirate na skroz novi način i otkrijete nova nevjerovatna mjesta.

Naime, ova aplikacija, namijenjena je samo putnicima, a njen glavni cilj je da omogući korisnicima da podijele svoje momente sa putovanja sa drugima, kao i da saznaju za manje poznata mjesta i pročitaju preporuke lokalaca.

Sve što treba da uradite prije vašeg sljedećeg putovanja da odete na Pindle mapu unutar aplikacije, te pronađete mjesto na koje putujete, a ono što ćete dobiti je veliki broj slika i preporuka za posjetu u tom kraju. Uz to, ako tražite lokalne barove i restorane u koje lokalci odlaze, mjesta sa odličnim pogledima na grad ili vrhunskim zalascima sunca, sve ovo ćete naći na jednom mjestu.

Evo na šta konkretno mislim.

Recimo da putujete zemlje Beneluksa ili Francusku. Samo pronađete na karti ovaj dio svijeta i dobićete gomilu lokalnih preporuka mjesta koja trebate obići i posjetiti. Nakon toga prelistate lokacije koje imaju i kada vam se neko mjesto učini zanimljivim, samo kliknete na njega i saznate o čemu se radi.

Posebni vodiči

A pored lokalnih preporuka, još jedna od opcija zbog koje mi se Pindle dopada je činjenica da za veliku većinu zemalja, postoje lokalni vodiči za posjetu, kreirani od strane lokalaca. Sve što treba da uradite je da odete na polje za vodiče i nađete zemlju koja vas zanima, a klikom na nju, dobijate lokalne savjete i preporuke za obilazak te destinacije.

Možete ih pregledati po kontinentima ili po zemljama.

Mogućnost zarađivanja i kupovine putem aplikacije

Osim prilike da dijelite svoja putnička iskustva sa drugima i usput otkrivate nova mjesta na planeti, aplikacija vam nudi mogućnost da zaradite njenim korišćenjem. Za svako postavljanje slike na aplikaciji, dobijate priliku da zaradite određen novac unutar aplikacije, koji kasnije možete pretvoriti u stvarni novac ili sa njim kupiti određne proizvode (bicikl, odjeća, nakit…) što je zaista super opcija. A ukoliko ste zainteresovani, možete aplicirati da budete Pindle ambasador i ostvarite brojne privilegije, te povećate svoju šansu za zaradu.

Šta još izdvaja Pindle od drugih aplikacija?

Pored stvari koje sam gore naveo, ono što mi se lično dopada kod ove aplikacije, je to što ima i humanitarnu stranu. Naime, kompanija sarađuje sa velikim brojem nevladinih organizacija širom svijeta, posebno sa malim zajednicama u ugroženim sredinama. kako bi barem na svoj mali način dala doprinos ljudima u svijetu. Dakle, nije u pitanju proizvod kreiran samo za sticanje profita, već nekako ima i svoju širu svrhu.

Kako mi se dopada aplikacija i da li treba da je isprobate?

Iako je aplikacija relativno nova i još uvijek ima dosta da se poradi na njoj u tehničkom smislu, mogu slobodno reći da mi je danas nakon Googla, Instagrama i YouTube, omiljeni kanal koji koristim da se pripremim za svoja putovanja. Najviše iz razloga što mogu da na mapi nađem lokaciju na koju putujem i onda lagano listam slike lokalaca od tamo i čitam preporuke, što mi zaista pomaže da otkrijem neka nova mjesta koja obično ne nađem na drugim platformama.

Da li će ova aplikacija postati globalno popularna ili ne, teško je reći, ali ideja kao ideja, skroz je kul.

Da isprobate Pindle aplikaciju, kliknite na ovaj link. A slobodno me pronađite i dodajte u prijatelje ako želite, zapraćujem nazad 🙂

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *