Kostarika viza

Viza za Kostariku

Kostarika se nalazi u Centralnoj Americi i smještena je između Paname i Nikaragve. Njeno ime u prevodu na španski, znači “Bogata obala“, a zemlja je najpoznatija po svojim nevjerovatnim pješčanim plažama, kao i velikom broju kornjača, koje ovdje polažu jaja.

Glavni grad Kostarike je San Juan.

Viza za Kostariku

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Vašingtonu i generalni konzulat BiH u Čikagu, SAD.
Građani Bosne i Hercegovine mogu biti izuzeti od potrebe za turističkom vizom ukoliko imaju vizu SAD ili Kanade u svom pasošu, kao i ukoliko su trajni rezidenti jedne od država Evropske Unije. Savjetuje se da se pošalje kopija pasoša i svih viza iz pasoša na concr-at@rree.go.cr za dodatne informacije da li je potrebno apliciranje za turističku vizu Kostarike. Aplikacija se podnosi preko interneta gdje se ugovara sastanak za razgovor za vizu.
Kopija pasoša, ispunjen obrazac koji se može dobiti preko mejjl adrese concr-at@rree.go.cr, ovjerena potvrda o nekažnjavanju iz policije, 1 fotografija, rezervacija avio karata, rezervacija hotela, potvrda o plaćanju naknade za vizu.
28€ - Uplata se vrši na račun: Botschaft von Costa Rica in Österreich. BANK AUSTRIA EUROKONTO KONTONUMMER: 51574 003 714 IBAN - AT80 1200 0515 7400 3714 BIC/SWIFT BKAUATWW BLZ 12000
30 dana

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *