Liberija

Viza za Liberiju

Liberija je zemlja zapadne Afrike koja je ime dobila po latinskoj riječi libertas. Nju su osnovali polovinom 19. vijeka potomci oslobođenih robova iz SAD. Prestonicu su nazvali Monrovija, u čast tadašnjeg američkog predsjednika, a liberijski ustav je bio napisan po uzoru na ustav Amerike.

Liberija je bila zamišljena kao utopijsko društvo jednakih, međutim, sve se ubrzo pretvorilo u pravu katastrofu. Malarija je desetkovala stanovništvo, a nedostatak namirnica je izazvao pobune. U Liberiji je svojevremeno zabilježena i najveća izborna prevara u istoriji. Danas je Liberija jedno od svjetskih žarišta ebole i predstavlja no go zone za evropske i američke turiste.

Viza za Liberiju

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Kairu, Egipat.
Zahtjev za vizu se podnosi u Berlinu, Njemačkoj. http://www.liberiaembassygermany.de/
Pasoš, Popunjen obrazac za vizu http://www.liberiaembassygermany.de/wp-content/uploads/2013/01/Visa-Form.pdf, pozivno pismo (izvod iz banke ili drugi oblik da se dokaže finansijska nezavisnost), potvrda o vakcinaciji protiv žute groznice, postoji mogućnost da se podnosillac zahtjeva kontkatira telefonom i da se obavi telefonski intervju, zdravstveno osiguranje.
90 dana

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *