Saudijska Arabija

Viza za Saudijsku Arabiju

Kraljevina Saudijska Arabija, najveća je zemlje na Arapskom poluostrvu. Nekada siromašna država, u posljednje vrijeme postala je jedna od bogatijih zemalja svijeta, s obzirom na to da čak 75 % prihoda državnog budžeta, dolazi od nafte. Ova država ima službeno zalihe nafte u iznosu 260 milijardi barela, što je 24% svjetskih rezervi.

Najveći grad je Rijad, a većina turista odlazi u posjetu Meki i Medini.

Viza za Saudijsku Arabiju

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Rijadu, Saudijska Arabija.
Saudijska Arabija je za zemlje EU uvela online vize Za drzavljane BiH i Srbije pasoši se još uvijek moraju predavati u ambasadu da se viza zalijepi u njih. U ambasadu ne mogu ući osobe pojedinačno i tražiti vizu, niti sebi mogu uraditi sami Imaju agencije koje rade sa ambasadom i imaju poseban program za aplikaciju i plaćanje vize Turističke vize za drzavljane BiH sada traju godinu dana, multiple entry, sa ukupnim boravkom u državi od 90 dana. Od dokumentacije je potrebno: Pasoš Fotografija Potvrda o zaposlenju Potvrda iz banke da na računu osoba ima min 2000 KM Rezervacija avio karte Rezervacija smještaja Aplikacija Vizu možete dobiti putem domaće agencije Green Travel iz Sarajeva u roku od samo nekoliko dana, koja će se pobrinuti da vam olakša sav proces viziranja. Da kontaktirate agenciju, pišite im na ovaj mejl.
Pasoš sa 2 prazne strane, popunjen poseban obrazac https://enjazit.com.sa/, popunjen obrazac za vizu https://www.saudiembassy.net/sites/default/files/VisaApp.pdf, 1 fotografija.
Cijena vize sada varira od osiguranja koje se mora uz vizu platiti odmah KSA, a to zdravstveno osiguranje vrijedi godinu dana kao i viza, te imate pravo ići u njihove državne bolnice ako se razbolite. Cijena za osobe mlade od 65 godina 150 - 175 evra Cijena za osobe 65 godina i vise cijena je 275 - 300 evra
180 dana

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *