VODIČ ZA BANJALUKU

JEDINSTVEN NAČIN DA UPOZNATE
GRAD NA VRBASU.

AUTOR: Robert Dacešin

Dragi putniče, dobro došao u Banjaluku! Dobro došao u grad poznat po divnoj prirodi, ukusnoj domaćoj hrani, zanimljivoj istoriji, lijepim ženama i srdačnim ljudima. Kroz ovu knjigu koja se sada nalazi ispred tebe, otkrićeš mnogo toga interesantnog što do sada nisi znao o Banjaluci. Upoznaćeš se sa spomenicima kulture i znamenitostima ovog grada, te otkriti neobične priče i legende. Pokazaću ti i koje događaje ne smiješ propustiti kao i na koje izlete možeš otići. Saznaćeš i gdje se to u gradu jede dobra hrana, gdje je dobar provod, te dobiti ono pravo lokalno iskustvo koje će učiniti da se zaljubiš u Banjaluku, na isti način na koji smo mi koji živimo u njoj, zaljubljeni u nju.

Već sutra je na tvojoj adresi!

Šta se nalazi u vodiču?

Savjeti lokalaca

Lokalci ovoga grada ispričaće vam mnoge zanimljivosti vezane za Banjaluku, a podijeliće sa vama i mnoga tajna mjesta koja samo oni znaju. Pored ovoga, saznaćete:

Sve o znamenitostima grada i spomenicima kulture

Koja su najbolja mjesta za izlazak i gdje se jede dobro

Lokalne priče i legende o kojima se malo zna

Koja su to najbolja izletišta u blizini Banjaluke

Zanimljivosti koje su obilježile ovaj grad

Kako su naselja u gradu dobila svoja imena

Savjete gdje možete besplatno parkirati auto

I još mnogo mnogo toga...

Jedinstvena mapa grada

U vodiču se nalaze dvije mape. Na jednoj, imaćete priliku da otkrijete koja su to najzanimljivija mjesta u Banjaluci i koje to znamenitosti morate posjetiti, dok će vam druga oktriti na kojim mjestima u gradu se dobro jede i pije.

Šta drugi kažu o vodiču?

Iako putujem svijetom već zadnjih deset godina i sam imam blog za putovanja, moram priznati da nešto ovako dobro upakovano još nisam vidio. Gledam sad vodič koji sam kupio u Parizu. Odjednom mi loše izgleda 🙂


Dejan Kuburović
Beograd, Srbija

Svaka čast Robi. Zaista si me iznenadio sa ovim vodičem. Čitav dizajn, počev od korica, tokom čitave knjige je veoma impresivan. Mislim da u niti jednom gradu u Poljskoj ne postoji nešto ovako.

 

Bogdan Zhukevych
Gdansk, Poland

Savršeno! Predobro. Oduševljena sam svakim dijelićem ovog vodiča. Koja količina korisnih i zabavnih informacija. Svaka čast.
Maja Diljkan
Banja Luka, BiH

Veoma interesantna knjiga koja drži pažnju i vrlo lako se čita. Mnogo zanimljivih i neobičnih stvari sam saznao o Banjaluci.

Tomislav Savanović
Banja Luka, BiH

Savršen vodič! Sasvim slučajno sam naletio na ovu knjigu. Uzeo sam je jer sam tražio više informacija o spomenicima grada, ali u njoj sam našao toliko toga dodatnog što u niti jednom drugom vodiču nisam našao.

 

Pedro Cascais
Porto, Portugal

Moja prijateljica Maja mnogo mi je pričala o Banjaluci, a ovaj vodič predstavlja najbolju pripremu koju sam mogla imati. Ilustracije i crteži su nejverovatni!Nathaly Gonçalves
Rio de Janeiro, Brazil

Najbolja knjiga o Banjaluci koju sam našao, vjerovatno i najbolji vodič na koji sam naišao u Bosni. Svaka čast Robi prijatelju!

 


Jasmin Beširević
Minhen, Njemačka

Ovaj vodič, ne samo što će Vas odvesti u svaki važan kutak Banjaluke, reći Vam sve najznačajnije podatke o njoj, on predstavlja i savršen suvenir koji će Vas kasnije na jedan originalan način vjerno podsjećati na moj grad.

Darija Knežević
Banja Luka, BiH

O autoru

ROBERT DACEŠIN

Po zanimanju sam magistar Ekonomije, čije zvanje sam stekao na Ekonomskom Univerzitetu u Bratislavi. Dugo godina se bavim digitalnim marketingom i vodim putopisni blog RIO priče sa putovanja, koji je najčitaniji putnički blog na našem jeziku sa oko 150 000 mjesečnih posjeta. Govorim engleski, španski, italijanski, portugalski i nešto slovačkog jezika. Godinama sam radio i kao teniski sudija, te sam imao priliku da sudim Nadalu, Mareju, Zverevu, Timu, Del Potru, Monfisu i mnogim drugim igračima. 
 
Već dvije godine, imam svoju putopisnu emisiju pod nazivom “Po svijetu sa Robertom Dacešinom”, a nedavno sam osvojio i prvu nagradu na prestižnom filmskom festivalu turističkog filma u Japanu, gdje je moj video na temu “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 destinacija u svijetu” pobjedio kao najbolji turistički film o nekoj zemlji u konkurenciji 1542 videa iz čitavog svijeta. Pored ove, autor sam još tri druge knjige.
 
 

OTKRIJ BANJALUKU

DOŽIVI OVAJ GRAD NA POSEBAN NAČIN

Upoznaj Banjaluku kakvu do sada nisi znao. Banjaluku o kakvoj još niko nije pisao i saznaj sasvim nove i zanimljve stvari o gradu na Vrbasu. Bilo da si Banjalučanin ili stranac, ovaj ilustrovani vodič vodiće te ulicama ovoga grada i pokazaće ti sve ono što čini Banjaluku ovako posebnom.

Već sutra je na tvojoj adresi!