Kako stranci vide Bosnu i Hercegovinu

Odlični mobilni paketi za sve koji putuju u Bosnu i Hercegovinu!

Proljeće je već uveliko počelo a bliži nam se i ljeto, što znači da će sve više i više turista da dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Nekako, znamo da je Bosna već nekoliko godina među turistima prepoznata kao zemlja prirode, planina, jezera i rijeka, i nerijetko svi koji dolaze u BiH u svoj raspored koji uključuje obilazak najpoznatijih znamenitosti, obavezno uključe i bar jednu prirodnu lokaciju vrijednu posjete.

Ono što me mnogi moji prijatelji koji dolaze kod nas pitaju, pored onoga šta vidjeti i obići, jeste kako da budu dostupni i povezani na internet dok borave kod nas.

Ukoliko i sami živite u inostranstvu i planirate putovanje u Bosnu i Hercegovinu, vjerovatno često imate problem sa korišćenjem interneta kod nas i nikada niste sigurni, na koji način ga koristite, koliko će se naplatiti i slično. Jednostavno, kako nismo zemlja članica Evropske unije, te i sami imamo poteškoća sa internetom kada putujemo, isti problem imaju i stranci koji nas posjećuju. Na kraju obično tražiš neki otvoren wifi negdje u gradu, pitaš za šifru u kafiću, ali…cimanje je baš.

Iako sam i sam uglavnom zagovornik “offline mode – a”, i toga da treba da se prepustimo lokaciji na koju smo došli, dešavalo mi se nekoliko puta da mi je internet bio prijeko potreban dok sam u inostranstvu. Uveče, za pozvati taksi, uključiti navigaciju do smještaja, provjeriti stanje na putevima ili raspored javnog prevoza.

Zaista, toliko smo se navikli na mreže i internet, da nekada ne znamo ni funkcionisati bez njih, a ta potreba naročito dolazi do izražaja kada smo negdje gdje nema naše mreže i pokrivenosti signala.

Zato, sledeći put kad me neko pita za internet kada doputuje u Bosnu i gdje i kako da ga kupi, poslaću mu ovaj link, a svakako i našim ljudima preporučiti fantastične internet pakete kada borave u inostranstvu, koji su i više nego povoljni.

BH Telecom ponude i paketi za turistički boravak u BiH

bh Telecom je u svoju ponudu uvrstio zaista sjajne pakete koje stranci, tj svi oni koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu a nemaju domaći internet ili internet iz okolnih zemalja s obzirom da više nema rominga za Zapadni Balkan, mogu uzeti jednokratno, tokom njihovog boravka u našoj zemlji.

U ponudi su paketi sa nekoliko opcija. Recimo, ako boravite u Bosni 10 dana, sasvim će vam biti dovoljan Tourist paket 1, gdje imate 15 GB prometa, te bonus za pozive, a košta svega 20 KM.

Ukoliko ipak ostajete nešto duže, onda se odlučite za Tourist pakete 2 i 3, koji važe 30 dana, a sjajna stvar je da je Tourist 3 neograničen kad je u pitanju količina gigabajta! Tako da, ne samo da možete bezbrižno surfati i biti u kontaktu sa prijateljima, već i u svakom momentu pogledati neki video ili film, bez da potrošite uključen promet.

Za svaki od 3 BH Telecom paketa iz ponude, imate pristup automatskom Ultra servisu gdje možete izvršiti promjenu jezika ukoliko vi ili neko vaš ne govorite dobro naše jezike, a pozivom koda *110# uvijek možete provjeriti stanje vašeg prometa i tako jednostavno znati iskombinovati preostale dane boravka i gigabajte koje imate na raspolaganju!

Ono što je najinteresantnije od svega jeste da BH Telecom od sada ima u ponudi i e-sim, što znači da ako vaš telefon podržava ovu opciju (a svi koji su izašli u zadnje 3 do 4 godine je imaju) možete koristiti internet bez da vadite svoju SIM karticu, što je i više nego dobro!

A znate šta je najbolje od svega?

To što svaki od paketa možete uzeti i prije dolaska putem interneta, te ne morate gubiti vrijeme kada dođete, već ćete internet imati od samog starta. Samo ga poručite putem sajta u par klikova i mirni ste. Da kupite neki od paketa, kliknite na ovaj link.

Svaki od paketa možete i dokupiti, ukoliko slučajno ostanete bez gigabajta!

Uživajte u posjeti Bosni i Hercegovini!

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments