Politika privatnosti

Blog RIO priče sa putovanja ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka njegovih posjetilaca. Sama stranica nastala je iz ljubavi prema putovanjima njenog osnivača Roberta Dacešina, te nije pravno lice i ne stvara materijalnu korist, već služi kao portal javnog informisanja i pružanja informacija svim ljubiteljima putovanja. Obično pišem o jeftinim avio kartama, putopisima i savjetima za jeftina putovanja, te su to stvari koje ćete pronaći na ovoj stranici. 

Blog RIO priče sa putovanja se obavezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja ove stranice. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vrijeme provedeno na mom blogu, potrebne su mi određene lične informacije o Vama, koje će mi pomoći prilagoditi sadržaj Vašem ukusu i željama.

Molim vas, pročitajte tekst dalje kako biste razumjeli kako se odnosim prema Vašim ličnim podacima.

Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promijeni, izmjenjeni tekst Politike ću objaviti na ovoj stranici.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti mojih korisnika na Internetu. Moj blog možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li ipak prijaviti na moju newsletter listu, potrebno je da mi ostavite lične podatke (ima i prezime, mejl adresa), kako bih vam mogao dostavljati sadržaj za koji ste se prijavili. Tražim samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali vaš zahtjev.

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – način i razlog

Blog RIO priče sa putovanja traži Vaše lične podatke samo ako želite primati obavjesti o novim tekstovima na vaš mejl.

Posetite li moj blog,  web provider automatski bijleži podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vrijeme posete, adresu web stranice sa koje ste došli te sve informacije o stranicama koje posjetite na mojoj web lokaciji o čemu ste bili obavješteni na svim stranicama websajta.

Ove podatke koristim za statističke analize, sa ciljem da poboljšam kvalitet usluge.

Podaci koje skupljam su sljedeći:

 • Domen i IP adresa
 • Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno mom sajtu
 • Vrijeme pristupa i dužinu posjete
 • Strane koje posjećujete
 • Ukoliko ste linkovali moj portal sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta

U kojim slučajevima bilježim vaše privatne podatke:

 • Postavljanje pitanja
  (Ime, email – na koji vam dostavljam odgovor)
  Kontakt podaci i pitanja se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.
 • Prijava na newsletter
  (Ime, email adresa)
  U svakom trenutku možete imati uvid u vaš nalog i odjaviti se sa liste. U tom slučaju se brišu vaši podaci.
 • Ostavljanje komentara
  (Ime/nickname, email adresa, ip adresa)
  Anonimizovan nickname od email adrese može biti ostavljen na sajtu, ali ćete morati unijeti i određenu adresu da biste ostavili komentar. Komentari se čuvaju dok autor ne zatraži skidanje ili na neki način narušava ideologiju bloga.

SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

RIO priče sa putovanja blog posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promjena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Sa mog bloga, linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosim odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.