Qatar Airways poklanja 100,000 putovanja medicinskim radnicima

Kompanija Qatar Airways poklanja 100,000 besplatnih avionskih karata za medicinske radnike širom svijeta u znaku zahvale za njihovo herojsko zalaganje tokom pandemije COVID-19. Održavanjem operacija 24/7 proteklih mjeseci, kao i uvođenjem dodatnih 100 charter letova, Qatar Airways je provodio svoju misiju vraćanja više od milion putnika u svoje matične države i za to primio brojne pohvale od strane putnika ali i vlada država, i sada želi nagraditi medicinske radnike širom svijeta.

Besplatne karte će biti dostupne za rezervaciju od 12. do 18. maja 2020. godine. Medicinski radnici se mogu prijaviti za ovu specijalnu ponudu na stranici qatarairways.com/ThankYouHeroes tako što će popuniti formular i primiti specijalni promotivni kod, na osnovu sistema ko se prije prijavi. Medicinski radnici iz cijelog svijeta ostvaruju pravo na besplatne karte. Kako bismo omogućili transparentan i pošten način dodjele karata, svaka država će dobiti određeni broj karata, zavisno od populacije države, raspoređeno na period od sedam dana od 12. do 18. Maja.

Dnevno dodjeljivanje karata će biti objavljivano svakog dana u 00:01 prema vremenskoj zoni Katara tokom trajanja kampanje. Svih 100,000 medicinskih radnika koji preuzmu promotivni kod će moći rezervisati do dvije besplatne povratne karte u ekonomskoj klasi za bilo koju od dostupnih Qatar Airways destinacija – jednu za sebe i jednu sa saputnika. Karte moraju biti rezervisane do 26. novembra i iskorištene do 10. decembra 2020. godine.

Karte su potpuno fleksibilne sa neograničenim brojem promjena destinacije i datuma putovanja bez ikakvih naknada. Cijena karte i doplate su pokrivene od strane Qatar Airwaysa, dok se aerodromske takse trebaju doplatiti.*

“Svi u Qatar Airwaysu su iznimno zahvalni na predanosti i napornom zalaganju medicinskih radnika širom svijeta koji su brinuli o svojim sugrađanima tokom ovog teškog perioda. Njihova hrabra prezentacija dobrote, predanosti i profesionalnosti je spasila stotine hiljada života širom svijeta. Izgradili smo snažan nivo1 povjerenja sa našim putnicima, vladama država, poslovnim partnerima i aerodromima tokom ove krize i planiramo nastaviti našu misiju tako što ćemo odati priznanje herojima. Naši uposlenici nisu odustajali prethodna tri mjeseca, nisu posustali u misiji da pomažu ljudima u povratku u svoje domove.

Ujedinjeni u odlučnosti, dijelimo zahvalnost. Sada je pravi trenutak da nagradimo hrabrost medicinskih radnika. Ne postoje riječi kojim možemo dovoljno zahvaliti i kojim se možemo odužiti ovim hrabrim ljudima ali se nadamo da naš skromni gest u vidu besplatnih avionskih karata na Qatar Airwaysu im može pružiti priliku za zasluženi odmor, posjetu porodici i prijateljima ili da istraže neku od destinacija o kojoj odavno sanjaju.”, poručio je generalni direktor Qatar Airways grupacije, gospodin Akbar Al Baker.

Pored navedenog, medicinskim radnicima će biti uručen i voucher sa 35% popusta koji ostvaruju u Qatar Duty Free prodavnicama na Međunarodnom aerodromu Hamad u Dohi, koje mogu iskoristiti do 31. decembra 2020.** Qatar Airways je nedavno objavio da je započela faza ponovnog proširenja mreže destinacija u skladu sa potražnjom ali i ukidanju restrikcija koje su nastale usljed trenutne situacije. Planirano je uspostavljanje letova na 52 destinacije do kraja mjeseca maja, a taj broj će se povećati na 80 u junu. Višestruko nagrađivana aviokompanija je proglašena za najbolju aviokompaniju za 2019. godinu prema odluci Skytraxa.

Također, osvojila je i nagrade za Najbolja aviokompanija na Bliskom Istoku, Najbolja biznis klasa na svijetu, kao i Najbolje sjedište biznis klase, što je samo nastavak priznanja za patentirano i unikatno iskustvo biznis klase, Qsuite. Qatar Airways nastavlja održavati najviše higijenske standarde koji podrazumijevaju dezinfekciju aviona, upotrebu sredstava za čišćenje koje preporučuju Svjetska asocijacija za aviosabraćaj (IATA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), kao i termalno skeniranje uposlenika.

Osim toga, Qatar Airways avioni su opremljeni najnaprednijim sistemima za filtraciju zraka koji sadrže specijalno prilagođene HEPA filtere i odstranjuju 99.97% svih virusnih i bakterijskih materija. Svi materijali na letu koji su dostupni putnicima se peru i dezinfikuju na visokim temperaturama i pakuju uz upotrebu jednokratnih rukavica.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *