Auto Camp Green Park – oaza mira u srcu Hercegovine

Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu i tražite neko sasvim novo i neobično mjesto na koje biste otišli sa prijateljima, imamo nešto po vašem ukusu. Na samo dvadesetak kilometara od Mostara u mjestu Žitomislići, nalazi se prava mala oaza mira, savršena za sve ljubitelje prirode i kampovanja. U pitanju je Auto Camp Green Park, mjesto koje omogućava ljudima da uživaju u autentičnim ljepotama netaknute prirode, a da se ne odriču komfora i drugih pogodnosti koje imaju u hotelima.

netaknuta priroda  plaža u MostaruAuto Camp Green park, nalazi se na obali zelenooke ljepotice u srcu Hercegovine. Ušuškan u prirodnom ambijentu, sa ogromnim istorijskim, ekološko-geološkim, ali i ekonomski i kulturnim značajem, sa toplom mediteranskom klimom, nudi vam ono najbolje što Hercegovina može da ponudi.

Auto Camp Green Park – informacije

Ukupna površina Auto kampa Green Park, obuhvata kompleks od 50,000 kvadratnih metara u čiji sklop ulaze kamping jedinice, plaža, dječije igralište, šuma te parking površina 7,000 metara kvadratnih. Trenutni kapacitet kampa, obezbjeđuje potpun i udoban smještaj za 50 kamperskih mjesta, 30 šatorskih mijesta, a u planu je proširenje kampa na novih 50 kamperskih jedinica. Cijelokupan kompleks nalazi se u prirodnom okruženju koje je fizički obezbijeđeno, te svojim gostima pruža potpuni mir i sigurnost.

Auto Camp Green Park  FB_IMG_1489569184219U ponudi cjelodnevnih aranžmana i obilazaka atraktivnih turističkih lokaliteta u neposrednoj blizini Green parka nalaze se:

– Mostar i Stari most, jedinstvena građevina koja sa jedinstvenom rijekom čini neodvojivu cjelinu poznatu po svojoj ljepoti
– Međugorje – Svetište Kraljice Mira ,
– Počitelj – čarobni srednjovjekovni gradić
– Manastir  Žitomislic, XV vijek
– Nacionalni  park Hutovo blato, najveće močvarno stanište sa preko 200 vrsta ptica
– Blagaj i Tekija, izvorište rijeke Bune, pritoke Neretve, inače drugi po snazi izvor pitke vode u Evropi
– Vodopad Kravice, atrakcija za raftere i kajakaše
– Mogorjelo – jedinstveni arheološki spomenik iz rimskog doba

Kamp isto tako posjeduje i predivni ribnjak, a ljubazni domaćin će vam omogućiti i konzumaciju tradicionalnih ribljih i mesnih specijaliteta.

Ukoliko dolazite sa djecom, ne brinite. U kampu se nalazi dječije igraliste koje podrazumjeva tobogan, klackalice, trambolinu, ljuljačke te igarnje na pjesku.

Šta se još nalazi u kampu?

Pješčana plaža u sklopu kampa prostire se na dužini od 270m. Mostar je poznat po vrelim ljetima, a savršeno rashlađivanje tokom toplih dana obezbjeđuju topole ispod kojih je smještena plaža, te pogled na zelenu kraljicu Neretvu. FB_IMG_1489568845728 Gostima ovog kampa, na raspolaganju su udobne ležaljke, kao i vanjski tuševi na samoj plaži. U cilju očuvanja prirodnog ambijenta i visokog nivoa higijenskih uslova, kamp posjeduje zatvorene tuš kabine za muškarce i žene, WC, kao i mogućnost mašinskog pranja odjeće i odlaganja otpada, što od strane gostiju tako i za kamperska vozila.

FB_IMG_1489568787628

Oni koji su ovo mjesto već doživjeli, zavoljeli su ga i vraćaju mu se. Uvjerite se i sami u ljepote prirode i posjetite Auto Camp Green Park.

Više informacija o cijenama, možete pronaći na ovom linku.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *