Djevojka od 24 godina napustila svog momka, dala otkaz na poslu i sada putuje svijetom sa svojim psom

Svako od nas, na početku nove godine, zacrtao je neke svoje želje i ciljeve. Stvari koje maštamo da ostvarimo i ka kojima ćemo težiti. Međutim, u nekom trenutku, većinu nas obuzme ta naša svakodnevnica i strah od promijena i nerijetko, dio onoga što smo zacrtali, ne bude ostvaren. Nije zaista lako izaći iz zone komfora.

Ali ima i onih koji nikada ne odustanu od svojih želja i kad tad ih ostvare, a Sydney Ferbrache je savršen primjer za ovo. Ova 24-godišnjakinja u jednoj godini promijenila je svoj život iz korijena. Ostavila je svog momka, dala otkaz na poslu i sada već više od godinu dana, putuje po Americi sa svojim retriverom Ellom u kamperu.

Da bi ostvarila ovo, tokom nekog vremena Sydney je radila uporedno  tri posla kako bi sebi priuštila kupovani kampera, a naučila je da profesionalno fotografiše kako bi pravila slike sebe i svog psa i od toga zarađivala dok putuje.

„Ono što najviše volim kod putovanja je upoznavanje različitih ljudi i kultura. Priroda je suludo lijepa i to što svaki dan provodite vrijeme vani nije ništa drugo nego poklon od Boga. Ipak, provoditi vrijeme po neobičnim krajevima i učiti o ljudima koji tamo žive od njih sami je najbolje iskustvo učenja koje sam mogla tražiti, “

Šta je to o čemu vi sanjate, a bojite se ostvariti? Možda je ova godina, baš prilika za to.

Na mom YouTube kanalu, nalazi se više od 40 videa sa putovanja svijetom. Zaprati ga da i otkrij neke nove destinacije.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *