moja bucket lista

Moja Bucket Lista – ovo su moje putničke želje

Svako od nas ima neke stvari koje želi uraditi u životu. Ciljeve koje želi ostvariti. Zemlje i mjesta koja želi otkriti. Da bismo ostvarili te ciljeve, potrebno je vrijeme. Nekada su u pitanju dani i mjeseci. Nekada godine.

Ali ono što je sigurno je da svaki novi ispunjen cilj, svaka nova crtica koju zacrtamo i kasnije prekrižimo u životu, čini da rastemo više i više. Da budemo jači i bolji. Pametniji i hrabriji.

Dok sam pravio svoju bucket listu, shvatio sam da još postoji toliko toga što planiram da uradim. Toliko zemalja koje planiram da otkrijem i stvari da naučim.

Ali nema ništa preko noći. Ne može brate. Nema prečica u životu. Korak po korak. Mic po mic. Laganica. Mnogo rada, truda, ulaganja. Dana kada ćemo raditi ono što 99% ljudi ne radi ili nema vremena da radi, da bismo kasnije živjeli kao onaj 1% koji želimo da budemo.

Ali to je upravo ono što čini život tako kul, zar ne?

Moja bucket lista

Eto ga! Moja bucket lista sa nekih 60+ stvari koje planiram u raditi u životu. Do kada ih želim uraditi, u suštini nije važno. Ono što znam je da ću je kad tad svu iščekirati. ✅

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 comments