Laptop u avionu

7 najboljih sajtova za pretragu jeftinih avio karata

Zanima vas koji su najbolji sajtovi za pretragu jeftinih avio karata? Nakon putovanja u više od 80 zemalja svijeta i koristeći gomilu sajtova za kupovinu avio karata, napravio sam listu od sedam najboljih sajtova za pretragu jeftinih avio karata na internetu. Za svaki od sajtova, objasnio sam zbog čega mi se dopada i zašto ga preporučujem za korištenje, a ubacio sam i opciju “najbolja stvar ovog sajta” u kojoj izdvajam nešto unikatno vezano za njega.

Pa krenimo redom.

Najbolji sajtovi za pretragu jeftinih avio karata – lista

Skyscanner.net

skxscanner sajt

Ako bih trebao da vam preporučim samo jedan sajt koji trebate koristiti za pretragu jeftinih letova, bio bi to Skyscanner. Osim što u svojoj bazi sadrži gotovo sve kompanije svijeta, te je malo vjerovatno da ćete na drugim sajtovima pronaći druge kombinacije letova, sajt je odličan i zbog toga što pruža mogućnost dodatnog podešavanja letova, te tako možemo da izaberemo sa kojom kompanijom želimo da letimo, koliki broj presjedanja želimo ili da li ih uopšte želimo, u koje vrijeme želimo da letimo i slično.

Najbolja stvar ovog sajta: Skyscanner nudi jednu odličnu opciju “everywhere” u slučaju da nemate samo jednu destinaciju gdje biste išli, već vam se jednostavno putuje jeftino. Klikom na nju, dobićete poredano listu letova za sve zemlje svijeta, počev od najjeftinijeg, te možda dobiti i inspiraciju za neke nove destinacije o kojima niste razmišljali.

Expedia.com 

expedia sajt jeftini letovi

Slično kao i Skyscanner, Expedia ima ogromnu bazu letova, te će vam bez dileme ponudit najbolje kombinacije koje postoje na internetu. Dopada mi se opcija “Show flexible dates” putem koje možete dobiti pregled dana kada su letovi jeftiniji, kao i to što detaljno naznače šta je uključeno u let, a šta ne, kakvi su uslovi otkazivanja, koliko prtljaga je dozvoljeno i slično.

Najbolja stvar ovog sajta – Vrlo su transparentni i dosta vode računa o tome da li zaista razumijete o kakvom letu se radi, prije nego ga izaberete, pružajući vam pri tome sve potrebne informacije.

Momondo.com

momondo sajt

Sajt koji sam nekada najviše koristio, a koji i danas najviše koristim uz Skyscanner. Sa preko 1000 avio kompanija, putničkih agencija i sajtova za bukiranje u svojoj bazi, Momondo je jedan od sajtova na kojem ćete prema jednom istraživanju u čak 95% slučajeva, pronaći najbolje ponude za putovanje. Sajt ima slične funkcije kao prethodna dva, te ga je odlično kombinovati zajedno sa njima prilikom pretraga za letovima.

Najbolja stvar ovog sajta: Putem opcije “Trip Finder”, imate priliku da izaberete kategorije kao što su “plaža” ili “gradovi”, nakon toga kontinent na koji želite da idete, mjesec putovanja i budžet, a Momondo će vam u tren oko pokazati listu ideja za putovanje, kreiranu upravo prema onom što ste naznačili.

Travelzoo.com

Travelzoo sajt

Sajt koji je pomalo drugačiji od prethodna dva, jer umjesto da morate izabrati tačne datume i destinacije na koje idete, nudi vam da izaberete koji tip putovanja želite (odmor, krstarenje, luksuzno putovanje). Recimo, ako izaberete opciju “Cruises” i potom “Anywhere” i “All dates” dobićete ponudu svih krstarenja koje imaju u bazi širom svijeta, a na vama je samo da izaberete ono koje vam najviše odgovara.

Najbolja stvar ovog sajta: Veoma je prilagodljiv i fleksibilan, te jedno od najboljih mjesta ukoliko tražite neke specijalne akcije na letove u biznis klasi.

Google Flights

Google Flights

Moćan i veoma jednostavan sajt gdje nakon što unesete destinaciju na koju putujete, dobijete kalendar sa cijenama po danima, kako biste mogli da izaberete najjeftniju opciju. Na raspolaganju je i opcija “Price Graph” u kojoj dobijate grafikon sa cijenama, te na vrlo pregledan način možete vidjeti kada je isplativo putovati.

Najbolja stvar ovog sajta: Google Flights nudi mogućnost da primate notifikacije o kreatanju cijena leta koji vas zanima, te da te promijene dobijate na svoj mejl.

Kayak.ie

kayak.ie sajt

Jedan od sajtova sa kojim je sve i krenulo i bez dileme, jedan od najboljih koji postoje i danas. Kao i neki od prethodnih sajtova, nudi opciju “Anywhere”, a uz to, sadrži i opciju “Our Advice” koja vas savjetuje oko toga, da li je kartu pametnu kupovati sada ili je bolje sačekati još neko vrijeme, zavisno od toga da li softver smatra da će cijene biti više ili niže u narednih sedam dana.

Najbolja stvar ovog sajta: Veliki broj filtera koje sajt ima, pruža vam maksimalno prilagođavanje svih detalja putovanja.

Kiwi.com

Kiwi sajt za jeftine avio karte

Nismo mogli završiti ovu listu bez njega. Iako funkcijama dosta sličan kao prethodni sajtovi, ono što ga razdvaja je odlična mogućnost pretrage jeftinih letova za multi-trip destinacije. Samo unesite mjesto na kojem završava vaše putovanje, gradove koje biste usput posjetili, broj noći koje planirate planirate provesti na putu i koliki vam je budžet, a Kiwi će vam sam napraviti plan puta, prema onom što ste upisali. Sjajna stvar zaista.

Najbolja stvar ovog sajta: Super jednostavan za pretragu ovog tipa putovanja.

I to bi bilo to, što se tiče ove liste. Nadam se da ste kroz ove savjete, naučili nešto novo, te da će vam koristiti kada sljedeći put odlučite da putujete negdje. Ukoliko znate za još neki sajt koji vam pomaže prilikom kupovine avio karata, pišite mi da ga ubacim na listu.

Sve avio karte ja lično kupujem debitnom karticom Raiffeisen banke, koju koristim već više od pet godina i sa njom putujem uvijek. Kartica je potpuno sigurna, te sa njom bez problema možete kupiti na bilo kojem od sajtova koje ste imali priliku vidjeti.

Za više ovakvih priča i savjeta o jeftinim putovanjima, zavirite na moj Instagram nalog.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments