Mornar Popaj selo

Nevjerovatna mjesta – Popajevo selo na Malti

Popajevo selo na Malti, poznato i kao Sweetheaven, je zabavni park uređen po legendarnom crtanom filmu Mornaru Popaju. Ovo selo nije prvobitno namjenjeno da služi današnjoj svrsi, već je napravljeno za potrebe snimanja filma Popaj 1980. godine. Ovo je Popajevo selo na Malti.

Popajevo-selo-3

Na lokaciji je izgrađeno više od 20 drvenih konstrukcija, a kada je završeno snimanje, filmske ekipe su samo napustile selo, ostavljajući cijeli set iza sebe. Vidjevši ovo, kreativni mještani su dodatno uredili selo, pretvorili ga u zabavni park, unajmili glumce i počeli privlačiti turiste iz čitavog svijeta koji su željeli uživati u okruženju svog omiljenog crtanog lika iz djetinjstva.

Popajevo-selo-1U Popajevom selu danas možete ići na lutkarske predstave, posjetiti muzej, kino, a možete čak i glumiti u vlastitom filmu (i ponjeti ga kući).

Ali to nije sve, postoji niz drugih stvari koje treba vidjeti i doživjeti, kao što su slikanje na licu, modeliranje, pripovijedanje uz roštilj, mini golf i besplatna degustacija vina, naravno samo za odrasle. Tu su također i trampolini, bazeni, vožnje brodom…

Ovo mjesto sam i sam posjetio, a o tome možete čitati ovdje.

Popajevo-selo-2

Popajevo-selo-4

Popajevo-selo-5

Popajevo-selo-6

Popajevo-selo-7

Popajevo selo na Malti
    Popajevo selo na Malti

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 comments