Nova godina u Berlinu za 390 KM

Ukoliko ste već počeli da razmišljate gdje za novogodišnje praznike, donosimo Vam jedno zanimljivo putovanje. Nova godina u Berlin, jedanom od najljepših gradova Evrope, koji je specifičan u svakom smislu, za samo 390 KM!

Period putovanja: 29.12.2016-04.01.2017. godine

Berlin danas predstavlja ekonomski i politički centar Evrope i svijeta, kulturnu prestonicu, grad koji priča istoriju, spoj istoka i zapada, kutak sigurnosti za umjetnike i alternativce, te grad krojen po mjeri naučnika i studenata. U povratku vas očekuje i obilazak Beča.

Muzeji-barovi, pivnice, pabovi, ilegalni klubovi, grafiti, napuštene umjetničke kolonije, komore, bunkeri i skloništa iz Drugog svetskog rata se mogu naći u ovom gradu.

berlin-1Simbol grada od 1961-1989.godine bio je Berlinski zid, danas su ostaci Galerija istočne strane sa grafitima, simboličnim graničnim prelazima i hiljadama turista koji se ispred nje fotografišu.

Berlin je skup svega, svačega i svakoga, grad prijatnih ljudi, grad umjetnosti, grad koji živi i diše sa svim svojim posjetiocima. Aleksandarplac,TV toranj, Bulevar pod lipama, Berliner dom, Ostrvo muzeja sa čuvenim Pergamonom, Brandenburška kapija, Rajhstag, Tirgarten, Spomenik holokaustu, Potsdamerplac, Check Point Charlie, trabanti su neka od mjesta koja su vrijedna posjete.

berlin 2Fakultativni izlet u Drezden, “Firencu na Elbi”, grad koji je sravnjen sa zemljom u Drugom svjetskom ratu. Drezden je poznat kao grad kulture i umjetnosti, a najveća turistička atrakcija je zgrada opere Semperoper. Posjetićete i Zvinger, vrhunac barokne umjetnosti sa kompleksom muzeja i galerija, “Vrata krune” na ulazu u gradske zidine, Palata kulture, Plavo čudo- most preko Labe, Terasa Evrope sa pogledom na Labu.

drezden

U povratku ćete posjetiti i Beč, jugoslovenski grad u srcu Evrope. Posjetite Trg Marije Terezije, Hofburg sa odajama Franca Jozefa I, Štefansdom i čuveni dvorac Šenbrun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uz rezervaciju ovog putovanja, očekuje vas gratis turistički vodič o Berlinu sa svim korisnim informacija o znamenitostima, cijenama, javnom prevozu, savjetima, zanimljivostima kao i mini rječnik njemačkog jezika.

Za više informacija o planu putovanju, fakultativnim izletima, smještaju i ostalim informacijama nas kontaktirajte na:

 

rio priče sa putovanja kontakt

 

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *