Putujte autobusom po svijetu za samo 1 evro – saznajte kako

Svi već znamo da postoje mnoge jeftine avio kompanije sa kojima možete letjeti po svijetu za relativno malo novca. Postoje i jeftini vozovi koji se mogu naći tu i tamo, koji će Vam omogućiti da sa par evra u džepu putujete od mjesta do mjesta unutar jedne zemlje.

Međutim, šta je sa autobusima? Rijetko kad ste vjerovatno nekome rekli da ste našli neki super povoljan bus do nekog evropskog grada. Pa karta u jednom pravcu iz Banja Luke do Zagreba je 32 KM, što baš i nije jeftino uzimajući u obzir udaljenost.

Danas, zahvaljujući jednoj američkoj kompaniji, u mogućnosti smo da za vrlo malo novca putujemo po Evropi i svijetu.

Megabus je međunarodna “low cost” autobusna kompanija, gdje se po vrlo niskim cijenama može putovati između nekih evropskih, američkih i kanadskih destinacija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tako se cijena karte između Minhnena i Berlina, Rima i Firenca, Madrida i Barselona može kupiti već za 1 evro. Sa druge strane, cijene između većih gradova u Americi mogu da se nađu za 1 američki dolar

Da bih Vam pokazali koliko je Megabus jeftin pogledajte samo primjer ispod:

Ukoliko želite da kupite kartu vozom iz Pariza za London, moraćete da izdvojite i preko 100 evra, dok kod Megabusa, ova karta može da se nađe za nekih 30-tak evra. Ovakvih primjera je još mnogo i samo je pitanje vremena kad će ova kompanija da postane pravi hit u svijetu, ako već nije 🙂

Jedina mana ove s pravom nazvane “low cost” autobusne kompanije je što još uvijek nije potpuno raširena po Europi. Megabus u Evropi trenutno prometuje unutar Velike Britanije, Španije, Italije, Belgije, Holandije, Francuske i Luksemburga.

Da saznate više o rutama kojima voze i o budućim destinacijama, posjetite njihovu stranicu: http://www.megabus.com

Nadamo se da će uskoro doći malo bliže nama 🙂

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *