Safari u Tanzaniji + egzotični Zanzibar za 1390 evra

Ko je za jedno avanturističko putovanje u Afriku? Krajem avgusta mjeseca, zajedno sa mojim drugarom Markom, organizujemo putovanje u divljinu Afrike, gdje ćemo iz prve ruke doživjeti neke od najnevjerovatnih prizora naše planete.

Vozićemo se nekim od naljepših nacionalnih parkova na svijetu i izbliza posmatrati divlje životinje. Lavovi, slonovi, žirafe, zebre, antilope i nilski konji, biće sasvim uobičajene scene tih dana, a mi ćemo ih vidjeti u njihovom prirodnom staništu i divite se njihovoj ljepoti. Tokom noći na safariju, bićemo smješteni u luksuznim lodgevima u srcu savana, a osim zvjezdanog neba, imaćemo priliku da uživamo u čudesnim zvukovima savane. Vjerujte, ovo će biti doživljaj za pamćenje. I na Zanzibaru ćemo posmatrati životinje, samo što će to ovoga puta biti džinovske kornjače, a osim njih, zavirićemo u pravu pravcatu prašumu u sred ostrva, kupati se na divljim i zabačenim plažama, roniti sa šarenim ribama i koralima, uživati u neobičnim začinima, isprobavati lokalnu klopu na noćnim marketima, a zavirićemo i u siromašna sela ostrva, kako bismo posjetili klince koji ovdje žive i odnijeli im poklone.

Da li želiš da kreneš sa nama na ovo nezaboravno putovanje?

Ukoliko vas zanima, snimio sam ovaj travel video tokom svog putovanja na Zanzibar u kojem možete detaljnije vidjeti pojedine od lokacije koje obilazimo.

ŠTA SE SVE OBILAZI I KAKO IZGLEDA PUTOVANJE?

Idemo na safari i izbliza upoznajemo divlje životinje

Bez dileme, ovo će biti jedno od najnevjerovatnijih iskustava vašeg života. Odlazimo na safari u Nacionalni park Mikumi ili Serengeti, te uživo doživljavamo prizore koje obično gledamo po National Geographicu i sličnim emisijama. Posmatramo slonove kako se slobodno šetaju kraj nas, lavove kako napadaju svoj plijen, žirafe kako bezbrižno jedu lišće sa drveća i nilske konje, koji iako veoma opasni, izgledaju tako simpatično i slatko dok svojom guzom njišu lijevo-desno, odlazeći u daljinu.

Noćimo u luksuznim smještajima u srcu savana

Nakon dana provedenog na safariju, naveče odlazimo u naše lodgeve (kuće u savanama) i uživamo u noćnom doživljaju Afrike. Gledamo zvijezdano nebo, uživamo u mirisu divljine oko sebe i slušamo zvukove životinja koje se kreću okolo. Kako će vrijeme naše posjete biti vrijeme sa dosta kretanja životinja, očekuje nas pravi spektakl!

Kupamo se na egzotičnim plažama

Kupamo se na nekim od najegzotičnijih plaža Afrike. Čisti pjesak. Palme. Kokos. Sunce. I nigdje nikoga. Čitava plaža vama na raspolaganju. Zar nije moćno?

kendwa plaža

Obilazimo sela Zanzibara i posjećujemo škole

volontiranje u Africi

Meni lično jedna od dražih aktivnosti na ovom putovanju koji mnogo budi uspomene na volontiranje te 2018. godine i možda najbolje iskustvo mog života. Odlazimo u jednu od lokalnih škola, družimo se sa djecom i doživljavamo jedno pravo lokalno iskustvo. Mislim da će ovo biti momenat iz kojeg ćete izvući najviše sa ovog putovanja. Evo kako će to otprilike da izgleda.

Šetamo se ulicama Stone Towna (prestonice Zanzibara) i probavamo lokalnu klopu

Stone Town ulice

Glavni grad ostrva nalazi se pod zaštitom UNESCO kulturne baštine i zanimljivo je da je ovo jedini funkcionalni antički grad u istočnoj Africi.

Usudio bih se reći da je istorijski, najbogatiji grad čitav istočne Afrike, sa velikim brojem stvari koje mogu da se vide. Lavirinti uskih ulica, već oronule i trošne kuće sagrađene od koralnog kamena, prašina koja se lagano diže od sinoćne kiše, kao i miris ribarnice sa obližnje pijace, učiniće da se na trenutak vratiš godinama u nazad.

Osim toga, probavamo lokalnu klopu kao što su barakude, hobotnice, tune i rakovi, na lokalnim štandovima u Stone Townu. Uh, ja zbog ovog ne mogu dočekati ponovo da se vratim.

riblji specijaliteti

Družimo se sa džinovskim kornjačama

Pored safarija, imaćete priliku da vidite još jedne nevjerovatne životinje koje žive u ovoj zemlji. U pitanju su Aldabra džinovske kornjače, koje je 1919. godine, guverner Sejšela, poslao kao poklon Zanzibaru. Kornjače su na ostrvu dočekane sa velikim oduševljenjem, te se dosta pažnje posvetilo njihovom razmnožavanju. Već 1955. godine, bilo ih je više od 200.

Istražujemo morske dubine i korale

riba klovn

Osim kupanja na plažama, jedan dan biće namijenjen za istraživanje morskog dubina i ronjenje sa šarenim ribama i koralima. Nešto poput ovoga što vidite na fotografiji, a i u videu sa vrha teksta, nalazi se dio posvećen ronjenju ako vas zanima.

Idemo na farme začina

začini na Zanzibaru

Ostrvo Zanzibar poznato je po svojim neobičnim začinima i čajevima, pa ćemo tako jedan dio naše ture posvetiti upravo njima. Vjerujte, bićete baš iznenađeni kada vidite šta sve raste ovdje. A da li možete da pogodite šta je ovo što vidite na fotografiji?

Istražujemo Jozani prašumu i šumu Mangrova

jozani šuma

Prirodna apoteka, smještena u srcu ostrva, Jozani šuma je poznata kao pravi izvor prirodnih lijekova. Čini vam se da ovdje svaka biljka služi za nešto. Pored biljne vegetacije, bogata je i ona životinjska, a jedna od njih danas se smatra i kao pravo blago ostrva. Crveni Kolumbus majmuni, posebna su endemksa vrsta majmuna, a u prirodi mogu da se nađu samo ovdje, u Jozani šumi. Nigdje više na svijetu.

Uz sve ovo, spremili smo nekoliko iznenađenja, ali da ne bude da otkrivamo čitavu turu. Neka ostane malo avanture ipak za kasnije.

Kad se ide?

Termin putovanja: 25.8-6.9 (10 noćenja/12 dana)

Gdje se noći i kakvi su smještaji?

Ono na šta smo posebno vodili računa prilikom kreiranja ove ture, je da putnici koji idu sa nama budu više nego zadovoljni kako turama i ponudom, tako i smještajem u kojem će odsjedati. Zbog toga, birali smo da hoteli u kojima ćete odsjedati budu savršen miks luksuza sa jedne strane i tog šmeka Afrike sa druge, kako biste na najbolji mogući način osjetili egzotiku ovog kraja.

Ispod se nalaze fotografije onoga šta možete očekivati kada je smještaj u pitanju.

Primjer smještaja u Nacionalnom park Serngeti

Serengeti lodže Primjer smještaja u Nacionalnom paru Mikumi

Mikumi lodgePrimjer smještaja na Zanzibaru

FIRST MINUTE CIJENA – 1390 evra

Šta je uključeno u cijenu?

 • povratni let Beograd – Dubai – Zanzibar – Dubai – Beograd sa svim taksama
 • transfer od aerodroma do hotela i nazad – smeštaj u hotelu Sahari **** sa doručkom, 2 noćenja
 • adaptacija na Zanzibaru i obilazak najlepših plaža po programu naših iskusnih vodiča
 • transfer do Stone Towna brodom do Dar es Salama i nazad
 • transfer iz Dar es Salama do Nacionalnog parka MIKUMI
 • smeštaj usred parka u luksuznom šatoru Vuma Hill Camp ***** na osnovu 1 ili 2 noćenja, pun pansion
 • nezaboravan džip safari i poseta plemenu Masai
 •  2 ili 3 dana sa našim najboljim safari na vodičem Raymondom
 •  povratak u Zanzibar u hotel Sahari na osnovu 4 ili 5 noćenja sa doručkom, u zavisnosti od trajanja safarija
 • animacija, druženje  obilazak Zanzibara sa našim iskusnim vodičima

Šta nije uključeno u cijenu?

Safari u Nacionalnom parku Serengeti u koji je uključeno:

 • povratna avionsku kartu (Zanzibar – Kilimanjaro – Zanzibar)
 • sve transfere
 • luksuzni smeštaj sa punim pansionom usred Nacionalnog parka Serengeti i Ngorongoro
 • 2 noći i 3 dana
 • karte za NP – džipove
 • safari svaki dan u trajanju od 8 sat
 • karta za krater
 • posjeta plemenu Masai

Cijena ovog dodatnog paketa je 600 evra.

U cijenu nije uključeno putno osiguranje, kao i individualni troškovi putnika.

VAŽNO: Za sve pozitivne na Covid19 povraćaj novca je 100%

Želite da putujete sa nama?

Putovanje realizujemo sa agencijom Bali challenge.

Za sva dodatna pitanja o putovanju, kao i za rezervacije, možete da se javite na broj (sms, whatsapp): Maja +381 60 6609800 ili na mejl adresu balichallenge19@gmail.com

Organizator putovanja:
Bali Challenge u saradnji sa Bali BG doo iz Beograda, PIB 109944731 i TA AERO TURS licenca broj: OTP 500/ 2020
Adresa: Obrenoviceva bb TG Gorca, Nis
Osoba za kontakt :
Maja: +381 60 660 9800

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *