Viza za Irsku

Viza za Irsku

O Irskoj

Irska je ostrvska zemlja smještena na sjeveru Evrope, a od 1973. godine član je Evropske Unije. Poznata je po svojim zelenim krajolicima koji oduzimaju dah, Ginisu, jednom od najboljih piva na svijetu, kao i čuvenom danu svetog Patrika, koji se svake godine održava ovdje.

Veličinom spada u manje Evropske zemlje, a danas u njoj živi oko 4,5 milion stanovnika. Prestonica zemlje je Dablin, a valuta plaćanja je evro. Ako vas zanima ova zemlja, na ovom mjestu pročitajte više zanimljivosti o Irskoj.

Dablin Irska

Viza za Irsku

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Londonu, Velika Britanija.
Za izdavanje vize za Irsku zadužena je ambasada Irske u Ljubljani, Sloveniji. https://www.dfa.ie/irish-embassy/slovenia/
Pasoš, svi dokumenti moraju biti originalni, ovjereni od ovlaštenog organa i prevedeni na engleski ili irski, popunjen obrazac za vizu http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/Visit%20Tourist, pismo namjere u kojem navodite razlog putovanja, datume putovanja, kao i izjavu da se namjeravate pridržavati zakona i uslova koji važe u Irskoj, potvrda o smještaju, otkucan plan putovanja sa informacijama o zemljama prije i poslije putovanja u Irsku, 2 fotografije (napisati svoje ime i broj AVAST aplikacije na poleđini fotografije), Izvod iz banke, potvrda o namjeri povratka (Pismo poslodavca, obrazovne institucije).
Besplatno
90 dana

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 comments