Kiribati

Viza za Kiribate

Kiribati je pacifička država koja je arhipelag. Ime joj dolazi od iskrivljenog naziva Gilbert, jer se ova država u kolonijalno vrijeme nazivala Gilbertova ostrva. Ova država leži na samom ekvatoru, a isto tako, pruža se duž međunarodne datumske linije.

Njen specifičan geografski položaj joj omogućava da se nalazi istovremeno na sve 4 Zemljine hemisfere! Takođe, ova zemlja je prva u svijetu koja dočekuje Novu godinu.

Nažalost, Kiribati se suočava sa ekološkim problemima. Podizanje nivoa okeana uništava plodno tlo na ostrvima i prijeti da potopi čitav arhipelag. Kiribati i njegova ostrva su bili poprište žestokih borbi tokom Drugog svjetskog rata.

Viza za Kiribate

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Kanberi, Australija.
Zahtjev za vizu možete podnijeti u najbližem predstavništvu Kiribatija u svijetu. Za nas je to u Hamburgu, Njemačkoj ili Briselu, Belgiji. https://www.mfa.gov.ki/immigration/
Pasoš, kopija pasoša, popunjen obrazac za vizu sa https://www.mfa.gov.ki/immigration/, propratno pismo, kopija povratne ili tranzitne karte uz plan puta, kopija računa uplaćene naknade za vizu
40 AUD - Jedan ulazak, 80 AUD - Više ulazaka
30 dana do 12 mjeseci

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *