Viza za Maroko

Viza za Maroko

Maroko se nalazi na sjeverozapadu Afrike i turistički je u pitanju jedna od najzanimljivijih zemalja ovog kontinenta. Glavni grad je Rabat, a ostali veći gradovi su Fez, Marakeš i Kazablanka. Posebno je zanimljiv čuveni plavi grad Šefšauen. 

Marokanci su poznati kao jedan od najljepših naroda Afrike, a posebno se priča o Marokankama i njihovom nevjerovatnom tenu koji u velikoj mjeri duguju arganovom ulju, koje je jedan od proizvoda koji se najviše izvozi iz zemlje. Možete ga pronaći na mnogim bazarima u gradu, a cijena često zna biti i do nekoliko puta jeftinija nego kod nas.

Da pronađete jeftine avio karte za Maroko, kliknite na ovaj link.

Za jeftin smještaj u zemlji, kliknite ovdje.

Ukoliko vam treba rent a car na putovanju, ovdje imate najjeftinije opcije.

Viza za Maroko

Ambasada Kraljevine Maroko u Beogradu i veleposlanstvo Kraljevine Maroko u Zagrebu.
U ambasadi Kraljevine Maroko u Beogradu ili veleposlanstvu Kraljevine Maroko u Zagrebu.
Potrebno je prvo pisati ambasadi ili veleposlanstvu na mejl, kako bi vam oni poslali vizni formular koji trebate popuniti i provjerili dokumente koje ćete im poslati. Obrazac za izdavanje vize, ispunjen velikim štampanim slovima i potpisan. Kopija pasoša (stranice 1-3), (i koja važi više od 3 mjeseca nakon predviđenog datuma ulaska u Maroko), dvije fotografije, (u boji i s bijelom pozadinom) formata za pasoš, kopija potvrđene rezervacije avionske-karte, ili kopiju avionske karte, potvrda rezervacije hotela ili ovjereno, pozivno pismo vašeg domaćina u Maroku, kopija lične karte. Nakon manje više tri sedmice čekanja ambasada ili veleposlanstvo vas kontaktira, tako da možete otići i preuzeti vašu vizu.
1 ulazak - 20 evra, više ulazaka - 30 evra.
3 do 90 dana.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 comments