viza za Meksiko

Viza za Meksiko

Ogromne površine od skoro dva miliona kvadratnih kilometara, Meksiko je četrnaesta zemlja po veličini u svijetu. Isto tako, po broju izvornih govornika španskog, nalazi se na prvom mjestu, što znači da nigdje na svijetu više ljudi ne govori španski u jednoj zemlji kao ovdje. Mada, u zemlji se govori još 68 drugih jezika.

Prestonica zemlje je Meksiko siti koji spada među najveće gradove na planeti, a nevjerovatno zvuči podatak da u gradu u svakom trenutku, postoji preko 100,000 aktivnih taksija koji voze. Obavezno obiđite Čičen Icu, majansku piramidu koja je 2007. godine imenova za jedno od sedam čuda svijeta, a koju godišnje posjeti preko 2,5 miliona turista.

Viza za Meksiko

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Vašingtonu i generalni konzulat BiH u Čikagu, SAD.
Zahtjev za vizu se podnosi u ambasadi Meksika u Beogradu, Srbiji. https://embamex.sre.gob.mx/serbia/index.php/sr/konzularno/viza
Zakazati termin u Ambasadi putem mejla na consuladoseb@sre.gob.mx ili pozivom na telefon: (+381) -11-367-4170, Lično prisustvo, jer je neophodno uzimanje biometrijskih podataka (fotografija i otisci prstiju). Ne prima se dokumentacija poslata običnom ili brzom poštom, ili preko treće osobe, Predati popunjen formular za vizu, pasoš ili druga putna isprava, važeći i validni po međunarodnim zakonima, original i kopija, jedna fotografija sa otkrivenim licem, bez naočara, u boji, veličine kao za pasoš, čije dimenzije ne treba da budu manje od 32 mm x 26 mm i ne veće od 39 mm x 31 mm, sa bijelom pozadinom, original i kopija dokumenta koji dokazuje legalni boravak, ukoliko podnosilac zahteva nije državljanin zemlje u kojoj predaje zahtjev za vizu i dokaz ekonomske solvencije i zaposlenja sa jednom od navedenih opcija: original i kopija dokumenata kojim se dokazuje radni odnos ili penzija sa mjesečnim primanjima koja nisu opterećena kreditom i drugim finansijskim obavezama koji su u protivvrijednosti jednaki sumi od $523.00 američkih dolara u periodu od posljednja tri mjeseca i dokaz o radnom odnosu od najmanje godinu dana, ili original i kopija dokaza o ulaganjima ili bankovni računi sa saldom čiji je mjesečni prosek u protivvrijedenosti jednak sumi od $1,569.00 američkih dolara za period od najmanje tri poslednja meseca, ili original i kopija notarskog dokumenta od najmanje dve godine starosti o posedovanju nekretnine registrovane na ime podnosioca zahteva za vizu i dokaz o radnom odnosu od najmanje dve godine, ili original i kopija notarskog dokumenta od najmanje dve godine starosti o posejdovanju nekretnine registrovane na ime podnosioca zahtjeva i dokument kojim dokazuje vlasništvo ili suvlasništvo firme od najmanje dve godine starosti izdatim od nadležnih institucija. U slučaju studenata viših škola i fakulteta, treba da dostave dokaz o studiranju i dokaz o zaposlenju, penziji ili stipendiji sa mjesečnim ličnim primanjima u protivvrijednosti jednaki sumi od $313.69 američkih dolara za period od posljednja tri mjeseca. Doći na konzularni intervju. Platiti odgovarajuću taksu za vizu ($36.00 američkih dolara).
36 dolara
Do 180 dana.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment