Viza za Urugvaj

Viza za Urugvaj

Urugvaj je mala Južnoamerička zemlja, smještena između Argentine i Brazila. Ono po čemu je mnogi pamte, je činjenica da je prva zemlja ikada koja je ugostila, ali i osvojila Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Bilo je to upravo u njihovoj prestonici, Montevideu, 1930. godine.

Iako je po veličini druga najmanja zemlja kontinenta, Urugvaj je ekonomski jedna od bogatijih zemalja, sa prilično visokim standardom života. Osim Montevidea, niti jedan drugi grad u zemlji, nema više od 100,000 stanovnika.

Viza za Urugvaj

Za državljane BIH nadležna je ambasada u Budimpešti na adresi: Vérhalom utca 12-16. edificio A/21, 1023 Tel: 0036 1 3260493 Mail: eung@cancilleria.gob.ar Radno vreme: od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati.
Viza se vadi u Budimpešti. Procedura zahtjeva zakazivanje sastanka u Ambasadi. Nakon razgovora, službenik Konzularnog odela Ambasade obavjestiće aplikanta da li je njegov zahtev za vizu odobren. U slučaju da jeste, viza će biti izdata nakon što je novčana naknada za vizu uplaćena u lokalnoj banci.
Ispunjen i potpisan zahtev (koji dobijate u ambasadi) - Važeći pasoš – 2 fotografije – kopija povratne karte – hotelska rezervacija ili orginal pozivnog pisma (ukoliko je aplikanta pozvao član porodice ili prijatelj iz Argentine) – izvještaj sa bankovnog računa za posljednih 6 meseci (originali dokumenata ovjereni u banci) – original potvrde o zaposlenju ili ugovor o radu s potpisom poslodavca, overen kod notara (u slučaju da je aplikant student, potrebno je dostaviti dopis univerziteta kojim se potvrđuje da studira na tom univerzitetu)
50 dolara
30 dana

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *