Venecuela

Viza za Venecuelu

Nekada jedna od najmoćnijih zemalja Južne Amerike, zahvaljujući ogromnim količinama nafte koje ima u svom posjedu, ova zemlja trenutno se nalazi u ekonomskim problemima, te se putovanje u nju, ovoga trenutka ne preporučuje. 

U gradovima je gotovo nemoguće kupiti osnovne namirnice poput mlijeka i hljeba, a zahvaljujući hiperinflaciji, novca u zemlji gotovo da je nestalo. U trenutku pisanja ovog teksta, na bankomatima u Venecueli, ne može se podignuti više od nekoliko evra dnevno, što samim tim onemogućava putovanja od grada do grada.

Venecuela je trenutno jedna od najopasnijih zemalja svijeta.

Iskreno se nadam da će se ovo stanje uskoro popraviti, jer prema mišljenju većina Južnoamerikanaca, ovo je jedna od najljepših zemalja njihovog kontinenta.

Viza za Venecuelu

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Madridu, Španija, ambasada BiH u Rimu, Italija kao i generalni konzulat u Milanu, Italija.
Zahtjev za vizu se podnosi u ambasadi Venecuele u Beogradu, Srbiji.
Proces za dobijanje vize počinje prethodnim zakazivanjem intervjua na telefon 011/266-83-84. Uredno popunjen zahtjev za vizu, original pasoša koji važi još najmanje šest meseci, fotokopija pasoša (prve strane), fotokopija lične karte, dve  identične fotografije, ne starije od šest mjeseci, uvjerenje iz banke (na kojem je izražen datum otvaranja bankovnog računa, broj i vrsta računa i stanje na računu, kao i kontakt osobe iz banke koja može da potvrdi ove podatke), uvjerenje o zaposlenju (na kojem je izražen radni staž na datom mestu zaposlenja, funkcija i prosjek plate u posllednja tri mjeseca), dokaz o posjedovanju nekretnine, firme ili proizvodnje, međunarodno zdravstveno osiguranje koje važi u Venecueli, rezervacija povratne karte (u kojoj su naznačeni datumi ulaska i izlaska iz Venecuele) ili plan puta, potrebno je navesti ukoliko podnosilac prijave ima rođake u Venecueli.
30 dolara
1 godina

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *