Nevjerovatna mjesta: Tropsko ostrvo u srcu Evrope

Savim neobično tropsko ostrvo u srcu Evrope privlači turiste širom svijeta željne odmora, kupanja i uživanja u bilo koje doba godine.

Ljubitelji ste toplijih krajeva i jedva čekate ljeto da pobjegnete na obalu, sklonite se pod palmu i uživate u koktelima i pogledu na horizont. Ipak, ljudska domišljatost je dovela do toga da ne morate čekati ljeto da uživate u ovakvoj atmosferi niti je potrebno da putujete kilometrima daleko na neko od predivnih tropskih ostrva (iako nije ni to loša opcija). 🙂

Spas od hladih zimskih dana možete pronaći čak i na sjevernoj polulopti, u srcu Evrope, oko 60 km istočno od Berlina. Naime, nekadašnji sovjetski avionski hangar nadomak Berlina je pretvoren u tropski raj sa svim karakteristikama koje jedno tropsko ostrvo treba da ima.

Hangar odgovara veličini 9 fudbalskih stadiona, a viši je od Kipa slobode u New York-u. Bez obzira na temperaturu vani, unutar ovog tropskog resort-a možete se kupati i sunčati u bilo koje doba godine. U TROPICAL ISLAND-u možete pronaći veliki broj barova, restorana, šatora za kampovanje, luksuznih hotelskih soba i jedan od najboljih i najvećih spa centara.

Kako bi ovo mjesto bilo što vjerodostojnije svoj dom su ovdje pronašle i mnoge životinje koje su karakteristične za tropske krajeve.

Cijene se kreću od 30 evra za jedan dan uživanja na ovom mjestu pa naviše u zavisnosti od usluge i broja dana provedenih u ovom resort-u.

Pogledajte video i saznajte šta vas to očekuje u Tropical Islandu u srcu Evrope. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=3F1oMB66RIA

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *