Nevjerovatna mjesta – 10 neobičnih restorana širom svijeta

Jeste li se ikada zapitali u kakvim sve restoranima možete da odete na večeru i kakva Vas usluga i doživljaj tamo očekuje? Od restorana koji je sagrađen ispod mora na Maldivima do spektakularne večere sa dragom osobom u vazduhu iznad Montreala i još nekoliko restorana koji Vam mogu ponuditi jedinstveno iskustvo.

Mi smo se potrudili da pronađemo najneobičnije tematske restorane širom svijeta koji će Vas sigurno ostaviti bez riječi. Ako se nađete u nekom od ovih gradova svakako posjetite neki od ovih zanimljivih restorana. Ovo je priča o 10 neobičnih restorana širom planete.

1. Ithaa podmorski restoran- Rangali ostrvo, Maldivi

Ovaj fascinantni restoran otvoren 2005. godine se nalazi oko pola metra ispod nivoa mora i izgrađen je od stakla kroz koje gosti mogu da posmatraju morske životninje dok uživaju u svom obroku. Dio je Conrad lanca hotela i večera u ovom restoranu košta skromnih 120 dolara.10 neobičnih restorana širom planete zemlje

2. Nindža restoran New York, SAD

Karakteristika ovog restorana jeste interijer koji je dizajniran da podsjeća na japanska feudalna sela iz 15. vijeka. Osoblje je obučeno u tradicionalne nindža odore i dok služe suši i ostale delikatese izvode razne trikove koje doprinose cijelom ambijentu.Nindža restoran u SAD-u

3. Večera na nebu – Montreal, Kanada

Ovaj koncept restorana potiče iz Belgije i gosti mogu da dožive jedno jedinstveno iskustvo večerajući oko 50 m iznad zemlje. Osoblje, stolovi i sve što je potrebno za ugodnu večeru na zahtjev gostiju podiže se u vazduh gdje klijenti večeraju uz predivan pogled na grad.

unnamed1-1000x5994. Redwoods drvena kuća- Waeworth, New Zeland

Restoran je izgrađen 2008. godine oko 10 m iznad zemlje sa kapacitetom oko 30 gostiju i koristi se isključivo u privatne svrhe i događaje. Do restorana je izgrađen prilaz između drveća koje daje pravi ugođaj svim zaljubljenicima u prirodu, a i onima koji to nisu.

redwoodstreehouse5. Safe House-Milwaukee, SAD

Tematski restoran u kome ćete se osjetiti kao špijuni na tajnom zadatku spolja ne daje nikakav utisak, ali svrha tajnih operacija je da budu tajne i nedokučive. Baziran je po konceptu sigurne kuće u kojima CIA obavlja svoje operacije u potpunoj tajnosti i sugurnosti. U ovaj restoran možete ući samo ako imate šifru što dodatno naglašava atmosferu koju ovdje možete doživjeti.

The Safe House Restaurant Disguised as International Exports Ltd. in Milwaukee Wisconsin 819883

Ideja za ovaj krajnje neobičan restoran potiče od činjenice da mnogi ljudi vole da svoje vrijeme na toaletu upotpune čitanjem novina. Na početku se u ovom restoranu nudio samo sladoled od čokolade, nakon čega se je meni proširen i na druga jela. Jela se služe u posudama u obliku wc šolje, a ovaj lanac restorana je danas rasprostranjem širom Azije.

9a68ecde74c53b7d1b170c13eaf6beea7. De Kas- Amsterdam, Holandija

Ovaj restoran nije toliko neobičan interijerom, ali se može pohvaliti jednim od “najsvježijih” menija koji nudi. Za pripremu ovih jela koriste se najsvježiji sastojci koji su ubrani isti dan kada se i spremaju. Mediternasko povrće, cvijeće i bilje se uzgaja na poljima u blizini restorana. Ako se nađete u Amsterdamu svratite u ovaj restoran i probajte najsviježija jela pripremljena samo za Vas.

de-kas-restaurant-amsterdam-3(p-restaurant,816)(c-0)8. O. NOIR- Toronto, Kanada

Večera u mraku je koncept koji je trenutno raširen po svijetu, ali je nastao u Kanadi 2006. godine otvaranjem ovog restorana. Filozofija ovog tipa restorana jeste da uživanje u jelu bude maksimalno bez spoljašnjih smetnji kao što su telefoni, blic, osvjetljeni satovi koji su takođe zabranjeni. Gosti naručuju nakon čega odlaze u prostoriju gdje večeraju. Osoblje objašnjava gdje se šta na stolu nalazi i potpuni ugođaj u hrani može da počne.

onoir-dining-dark9. Cat Cafe Nekorobi – Tokio, Japan

Savršeno mjesto za sve ljubitelje mačaka. Popijte svoju dnevnu dozu kafe ili čaja u ambijentu u kome se mačke našle svoj dom.

Cat-cafe-Japan10. The Bubble Room – Kaptiva ostrvo, Florida

Ovaj temtaski restoran je otvoren 1979. godine i specifičan je po untrašnjem dizajnu. Prostorije su ukrašene igračkama koje su karakteristične za period od 1930. do 1940. godine. Osoblje nosi šešire koji su šareni i kao iz crtanih filmova. Takođe, na zidovima možete pronaći fotografije zvijezda i starih filmova.

Bubble-Room-tea-partyVidjeli smo koji su to zanimljivi i neobični restorani ili kafe barovi širom svijeta koji se izdvajaju i razlikuju.

Znamo da je Banja Luka poznata po velikom broju kafića i tradiciji višesatnog ispijanja kafe. Neobični kafići se mogu pronaći i u našem gradu, a mi izdvajamo Eklektik. Eklektik je riječ grčkog porjekla koja znači “spoj nespojivog”. U ovom kafiću svaki detalj je poseban na svoj način, različit od drugog a zajedno čine potpuno sinegričnu cjelinu.

13362_432685276856534_5392835393907710069_n

Ovo je bila priča o 10 neobičnih restorana širom planete. Ukoliko imate neke prijedloge koji bi još restorani mogli da se nađu na ovoj listi, pišite nam.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments