BRAZIL – 11 dana sa 6 izleta za 2800 EUR

Idemo u Južnu Ameriku!

Čak i da me ne pratite i da ste tek nedavno naišli na moj profil, iz imena mog sajta vjerovatno odmah možete pretpostaviti koliko volim zemlje Latinske Amerike a naročito Brazil.

Došlo je vrijeme da treći put otputujem tamo, i to ovaj put s vama, a prije nego vam kažem više o turi koja nas čeka naredne godine, pogledajte video koji smo radili prošli put kad smo bili tamo.

Na turi obilayimo Brazil i to 11 dana! Čitav koncept ture će biti na doživljaju lokalnih iskustava, te obećavam da ova tura uopšte neće biti klasična i da vas pored stvari koje ćete pročitati u programu, očekuju i brojna iznenađenja. Imaćete prilike upoznati lokalce,, isprobati lokalnu hranu, te istinski doživjeti duh i kulturu Brazila. Ono što moram isto tako naglasiti je da će sa nama dio putovanja biti naš vodič, žena koja već dugi niz godina živi u Brazilu, a porijeklom je iz Sarajeva, a više o njoj možete vidjeti u ovom videu:

Turu radim zajedno sa agencijom Zepter Passport iz Banjaluke, te smo se potrudili da napravimo možda i najkompletniji program za obilazak Brazila u regionu. Ispod se nalazi kompletan plan sa svim uključenim detaljima. Ukoliko vas zanima kako putovanja sa mnom izgledaju, pogledajte ovaj video ispod:

Datum putovanja: 04-14.04.2024.

PLAN I PROGRAM

1.dan 04.04.2024.

POLAZIMO NA PUT

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja aviona. Prijava na let i polijetanje aviona za Istanbul na liniji TK01082 Turkish Airlines-a u 09.20h uz dolazak u Istanbul predviđen u 12.10h. Nastavak leta za Sao Paulo u 13.40h. Dolazak u Sao Paulo predviđen je u 21.05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti čeka nas organizovan transfer, prijava u hotel i noćenje.

2.dan 05.04.2024.

ISTRAŽUJEMO SAO PAULO

Doručak i odlazak na razgled grada. Izlet započinjemo posjetom atrakcijama koje se vežu za nastanak grada poput stanice Svjetlosti, prve u gradu, Mac Museum, prolazimo pored poznatog Farol Santander te posjećujemo Gradsku tržnicu koja će vas zasigurno očarati svojim brazilskim delicijama, nevjerovatnom ponudom voća gdje uživamo u lokalnoj gastronomiji uz ručak. Nakon toga, izlet nastavljamo posjetom Katedrali sa  jedinstvenom arhitekturom te vanjskoj posjeti Gradskog pozorišta. Obilazak završavamo posjetom čuvenom parku Ibirapuera koji predstavlja zelenu oazu usred svakodnevne vreve ovog grada gdje je smješten Muzej moderne umjetnosi MAM.

O Sao Paolu sam snimio i poseban video:

Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak u Sky bar na 71. spratu tzv. Downtown SP, highlight noćnog života, odakle se pruža odličan pogled na noćni Sao ili odlazak u noću aktivne četvrti Vila Olimpia i Vila Madalena s velikim izborom barova i plesnih klubova (Azucar, Favela, Grazie a Dio, Samba, Buena Vista, Tom Brasil). Noćenje.

3.dan 06.04.2024.

RIO DE JANEIRO – COPACABANA BEACH

Nakon doručka, slijedi check out iz hotela. Organizovanim prevozom polazimo ka našoj sljedećoj destinaciji, Rio de Janeiru, do kojeg se uz kratko zaustavljanje, vozimo između 7 i 8 sati. Dok prolazimo putem između dva najznačajnija finansijska i ekonomska središta jugoistočnog dijela Brazila, uživamo u prekrasnim prizorima originalne tropske vegetacije, poznate kao Mata Atlantica. Dolazak u Rio de Janeiro. Nakon check in-a u hotelu i malog osvježenja, polazimo u šetnju Copacabana plažom koju krase bezbrojni beach barovi i restorani. Predah za večeru i druženje te povratak u hotel.

4.dan 07.04.2024.

CORCOVADO I STATUA ISUSA SPASITELJA

Statua Isusa Rio

Po doručku polazimo ka jednom od sedam novih svjetskih čuda, poznatoj Statui Isusa Spasitelja koja je podignuta polovinom prošlog vijeka. Podignuta je u čast proslave stogodišnjice brazilske nezavisnosti. Statua je smještena na brdu Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na živopisne djelove Rija, tvrđavu Santa Kruz, čuvenu Kopakabanu i ostale najpoznatije tačke, odakle ćete napraviti neke od najboljih fotografija jer je ova panorama jedinstvena! Izlet nastavljamo posjetom šarenim stepenicama Selaron – remek djelu umjetnika Žorža Selarona, koje predstavljaju odu umjetnosti i kreativnosti. Pravimo pauzu za ručak, jer ne propuštamo priliku za uživanje u delicijama brazilskog roštilja i tradicionalne gastro ponude. Obilazak nastavljamo panoramskom posjetom Sambodromu i stadionu Maracana. Noćenje.

selaron stepenice

5.dan 08.04.2024.

GLAVA ŠEĆERA I PARK LAGE

Poslije doručka, čeka nas još jedan uzbudljiv dan koji počinjemo posjetom jednom od simbola Rio de Janeira, poznatoj Glavi šećera (Pão de Açúcar) do koje se penjemo poznatom žičarom kako bismo uživali u jedinstvenom pogledu na grad. Vrijeme koristimo za nevjerovatne fotografije ili kupovinu suvenira odakle nastavljamo vožnjom prema poznatom Parku Lage. Ovaj park smješten u južnoj zoni grada, predstavlja istinsku zelenu oazu koja krije uzbudljivu priču o ljubavi. Odmaramo se u poznatom baru Lage gdje koristimo vrijeme za okrepljenje i ručak. Povratak u hotel, noćenje.

Glava Šećera

6.dan 09.04.2024.

BUZIOS

Rano ujutro krećemo stopama poznate Bridget Bardot i vozimo se sjeverno do neobičnog poluostrva koje je udaljeno od Rio de Janeira 3 do 4 sata vožnje. Buzios, se smatra četvrtom najtraženijom turističkom destinacijom u Brazilu te ga smatraju tropskim Saint Tropezom. Može se pohvaliti savršenom klimom, vedrim nebom i idealnim dnevnim temperaturama. Jedna je od najsunčanijih regija u Brazilu i sa svoje 23 prelijepe plaže, živopisnim centrom grada i opuštenom mondenskom atmosferom, predstavlja savršenu destinaciju za odmor i uživanje. Po dolasku, ukrcavamo se na jedrenjak i polazimo na 3 satno krstarenje oko poluostrva koje nas vodi do najljepših plaža ovog mjesta. Uz nekoliko stajanja za kupanje i ronjenje, uživamo u kristalno čistim bojama plaža Buziosa koje privlače veliki broj turista. Napravićemo ukupno tri zaustavljanja po 25 minuta. Povratak na deck i kratka pauza za ručak. Povratak u hotel.

7. DAN 10.04.2024.

ISKUSTVO KARNEVALA I POSJETA FAVELI

U današnjem izletu posjećujemo jednu od najdražih favela južne zone grada, poznatu Dona Martu. Dok prolazimo uskim ulicama ove favele koja je poznata po snimanju kadrova filma Fast and Furious, upoznajemo se sa svakodnevnim životom njenih stanovnika i uživamo u pogledima na Rio sa skrivenih vidikovaca. Izlet nastavljamo posjetom fabrici Karnevala prilikom koje ćemo se upoznati sa jednom od najznačajnijih i najvećih škola Sambe u Rio de Janeiru. Nakon toga, zaplesaćemo uz zvukove sambe, osjetiti latino vibraciju u svakom segmentu čudesnog grada ispijajući poznati koktel Caipirinha. Jer šta je Rio bez Karnevala 😊 Pravimo kratku pauzu za ručak. Povratak u hotel. Predah i spremamo se za ludu noć i ples uz ritmove sambe u Renascenca Club. Noćenje.

A kako sam se prošli put proveo u faveli, pogledajte u videu ispod:

8. DAN 11.04.2024.

FAKULTATIVNO po izboru uz doplatu

Danas za vas ostavljamo slobodno vijeme, provedite ga po vašoj želji. Mi vam predlažemo fakultativne izlete: let helikopterom ili krstarenje zalivom Guanabara.

Za avanturiste i one koji se ne boje visine, u dogovoreno vrijeme, transfer iz hotela do heliodroma. Jedinstvena prilika da u polučasovnoj vožnji helikopterom, iz ptičije perspektive doživite Rio de Janeiro iz sasvim drugog ugla. Preletite iznad najvećih atrakcija koje Rio čine prepoznatljivim u cijelom svijetu – kip Isusa Spasitelja, popularne plaže Copacabana, Ipanema i Leblon, Glava šećera, botanički vrt…

Ukoliko se odlučite za izlet – Krstarenje zalivom Guanabara – vaša avantura počinje ukrcavanjem na tradicionalni brazilski brod zvani „Saveiros Schooner“. Prepoznatljiv je po svojoj šarmantnoj i rustičnoj estetici i pruža vam autentično iskustvo plovidbe. Dok se brod polako kreće po čistim i smaragdno plavim vodama zaliva Guanabara, uživaćete u spektakularnim prizorima na okolne planine, obale i prepoznatljive tačke grada Rija. Ovo je idealna prilika za fotografisanje i uživanje u svježem morskom povjetarcu dok ispijate omiljeni koktel na palubi…

9. DAN 12.04.2024. SLOBODAN DAN

Nakon doručka slobodno vrijeme za odmor i uživanje u dodatnim aktivnostima. Noćenje.

9/10. DAN 13-14.04.2024. POVRATAK KUĆI

Nakon doručka i odjave iz hotela, slobodno vrijeme do transfera za aerodrom i prijava na le iz Sao Paula u 23.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je 14.04. u 17.35h. Prijava na let za Beograd u 18.45h po lokalnom vremenu, uz dolazak u Beograd u 19.30h.
Puni utisaka i opijeni čarima Brazila i Argentine već planiramo naredno putovanje.

Cijena aranžmana: 2 800 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prevoz avionom kompanije Turkish Airlines, prema programu Beograd – Sao Paulo, Sao Paulo – Beograd

Aerodromske takse 610€ / podložne promjeni (konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja avio karte)

Transfere autobusom aerodrom – hotel – aerodrom prema programu

Sve prevoze autobusom lokalnog prevoznika prema programu po danima uključujući transfer Sao Paulo – Rio de Janeiro)

Težina prtljage: 1 komad do 23kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8kg (55x40x20)

2 noćenja na bazi doručka u hotelu Intercity Ibirapuera 4* u Sao Paulo,

7 noćenja na bazi doručka u hotelu Arena Copacabana 4* u Rio de Janeiro,

Razgled Sao Paulo / prevoz / vodič / ručak

Razgled Rio de Janeiro, šetnja Copacabana / vodič / večera

Razgled Rio de Janeiro – Corcovado/ Statua Isusa Spasitelja / vodič / ručak u izvanrednom steak house-u

Razgled Glava šećera – Park Lage / vodič / vožnja žičarom / ručak

Poludnevni izlet Buzios – krstarenje / vodič / ručak

Odlazak do favele / posjeta i iskustvo vezano za Karneval / odlazak u večernji izlazak u poznati club Renascenca / vodič / ručak

Pratilac na putovanju / Robert Dacešin

Asistent iz agencije

Lokalni vodič na engleskom jeziku za Sao Paulo i jeziku govornog područja putnika za dane u Rio de Janeiru/ sve informacije od strane našeg pratioca

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplata za jednokrevetnu sobu – 460eur

Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana

Fakultativan izbor / let helikopterom (cijena za 3 osobe 200eur, cijena za 2 osobe 220eur, cijena za 1 osobu 250eur

Fakultativan izbor / Krstarenje zalivom Guanabera sa transferom / 3 časovni izlet / 80eur po osobi / minimalan broj prijavljenih 16 osoba

Obroci koji nisu uključeni u cijenu, kao ni pića uz obroke

Putničko zdravstveno osiguranje. Polisu osiguranja možete kupiti u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

VAŽNE NAPOMENE

Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom avansa u iznosu 800eur. Usmena rezervacija putovanja nije moguća. Ostatak je potrebno uplatiti do 08.03.2024. (moguća uplata u ratama do navedenog datuma).
Uplatom akontacije putnik potvrđuje da je pročitao i prihvatio Program putovanja, Ugovor o putovanju i Opšte uslove putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 16 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo promjene cijene putovanja, otkaza ili promjene programa putovanja.
Putnik je obavezan da provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica u pasošu potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Vremena polazaka aviona u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni. Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije. Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratioca a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružaoca usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Zepter Passport nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta. Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku.
Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu. Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča. Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinererom i uslovima fakultativnog izleta.
Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

Agencija zadržava pravo izmjene cijena aranžmana u slučaju promjene kursa dolara na svjetskoj berzi.

Završno pismo dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o tačnom vremenu polaska (leta), kontakt pratioca putovanja.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Da rezervišete putovanje, kao i za sve ostale informacije, javite se agenciji Zepter Passport na mejl: info@zepterpassport.com,

ili na broj telefona 051 213 394

Kompletnu turu možete pogledati i na ovom linku.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: AGENCIJA ZEPTER PASSPORT

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *