najveca biciklisticka trka u bosni i hercegovini

Jedinstvena biciklistička trka stiže u BiH!

Svi znamo da Bosna i Hercegovina ima mnogo toga da ponudi u domenu avanturističkog turizma, ali vjerovatno niste upoznati s činjenicom da imamo i jedan od najpoznatijih svjetskih biciklističkih ultramaratona, što sam i ja tek nedavno saznao i oduševio se tim podatkom.

U toku su pripreme za šesto izdanje ovog događaja, pod nazivom B-HARD Ultra Race & Brevet, koji učesnike, sa startom iz Banja Luke, vodi kroz najpoznatije domaće turističke destinacije kružnom rutom dužine preko 1200 km. Biciklisti na raspolaganju imaju samo 90 sati da, po principu saomoodrživosti, dođu do cilja.

Događaj će biti održan od 14. do 19. Juna 2024.

To pokazuje da je ovo veoma ekstreman događaj, ali šta tek reći za prošlogodišnjeg pobjednika, Njemca Robert Milera, koji je rutu savladao za samo 52 sata i 17 minuta, s minimalno vremena potrošenog na zaustavljanje i bez trenutka sna!

trka od 1200 km start u Banjaluci

Ipak, na ovaj događaj se prijavljuju i oni koje žele da pomjere svoje psihofizičke granice, jer događaj sadrži i kraće rute, dužine od 100 km, 200 km, pa nadalje, sve do 1200 km, ali i veliku gradsku biciklijadu – “Svi na bicikle!”

Najbolje je da parafraziram poznati slogan jednog brenda, koji kaže: “Svjetsko, a naše!”

Za detalje možete pogledati profil @bhardultrarace i web sajt www.bhardultrarace.com

Fotografije: Jadran Čilić

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *