Mauricijus plaža

MAURICIJUS – 13 DANA sa svim izletima i LUKSUZNIM SMJEŠTAJEM za 3.330 EUR!

Jeste li za putovanje u raj?

Ovo ljeto spremam novu avanturu, jer idemo na Mauricijus! Ostrvo u Indijskom okeanu, idealno je za egzotični odmor, a u junu ove godine zajedno kao grupa idemo na ovu predivnu destinaciju.

Termin putovanja je 12-25.06.2024, a u cijenu aranžmana je uključeno praktično sve od vrhunskog smještaja na plaži na bazi polupansiona, izlete sa uključenim ručkom, vodiča i nekoliko dodatnih iznenađenja koja vas čekaju na samoj lokaciji, bez skrivenih troškova! Ja ću sve vrijeme biti sa vama, te bih volio da ovo putovanje bude i prilika da pričamo o putovanjima, da se družimo, ali i da možda podijelim sa vama više o tome kako snimam videa, kako živim od putovanja i kako vi možete raditi isto.

Ukoliko ne znate mnogo o meni, ostavljam vam jedan video da ga pogledate.

Znate li nešto o Mauricijusu?

Danas vrlo popularno ljetovalište i jedan od prvih izbora za odmor, nekad je bio omiljeno mjesto kolonizatora, što mu je danas dalo tu egzotiku i mističnost. Naime, vijekovima su se na ovom ostrvu, tačnije grupi ostrva koje čine ovu državu, smjenjivali razni kolonizatori, pa je tako bio pod britanskom, francuskom i holandskom upravom, da bi konačno dobio nezavisnost 1968. kada je postao Republika Mauricijus.

ljetovanje na mauricijusu

Glavni i najveći grad je Port Louis, klima je tropska, sa suhim i toplim zimama, i jako  toplim i vlažnim ljetima. Zbog samog uticaja kolonizatora, dva zvanična jezika ove države danas su engleski i francuski, a mauricijsku kreolski, mješavina je svih kolonizatorskih jezika, odnosno engleskog, francuskog portugalskog i hindskog jezika.

Zaštitini znak ovog predivnog ostrva su definitivno plaže i lagune, i to je ujedno i glavni razlog turističkih posjeta – plaže su predivne pješčane, more toplo, a sunce jako ali ugodno.

odmor na mauricijusu na plazi zalazak sunca

Zato i mi idemo tamo, prvenstveno da se odmorimo i iskupamo, a onda i da upoznamo neku novu kulturu, posjetimo novu zemlju i stvorimo nezaboravne uspomene!

Ono što je vrlo važno napomenuti je da je 5 izleta uključeno u cijenu aranžmana, te da na svakom imamo uključen obrok.

Gdje odsjedamo?

Za ovo putovanje odabrali smo do sada možda i najljepši i najglamurozniji smještaj ikad, kako bi naš odmor bio potpun i kako bi se zaista istinski odmorili. Hotel u koji idemo je La Pirogue sa 4 zvjezdice, koji ima bogat hotelski sadržaj i dodatne aktivnosti, a ambijent je takav  da je nemoguće da nećete pamtiti ovo kao jedan od ljepših boravaka u životu!

Evo nekih fotografija da vidite kako to sve izgleda:

A ovako će nam izgledati sobe:

A ko želi, može da izabere i smještaj u bungalovima:

Zaista posebno mjesto za provesti odmor na Mauricijusu! ❤️

Plan i program putovanja su sledeći:

1-2. DAN 12/13.06.2024. POLAZIMO NA PUT / BEOGRAD – ISTANBUL – MAURICIJUS

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja aviona. Prijava na let i polijetanje za Istanbul na liniji TK01084 Turkish Airlinesa u 20.20h uz dolazak u Istanbul predviđen u 23.05h. Nastavak leta za Mauricijus u 01.55h te dolazak predviđen 13.06. u 12.35h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti čeka nas lokalni predstavnik i organizovan transfer. Prijavljujemo se u hotel i ostatak dana provodimo opuštajući se na plaži do večere. Noćenje.

3. DAN 14.06.2024. CJELODNEVNI IZLET KATAMARANOM DO OSTRVA ILE AUX CERFS

Današnji dan je rezervisan za izlet na Île aux Cerfs ostrvo koje se nalazi u privatnom vlasništvu blizu istočne obale Mauricijusa u okrugu Flacq. Plovimo u najvećoj laguni Mauricijusa i uživamo u “šik i divljem” okruženju uz zadivljujuće iskustvo prirodne ljepote. To je dom restorana na plaži, avanturističkog parka, širokog spektra vodenih sportova i golf terena, kao i netaknutih mirnih bijelih pješćanih plaža.

Posjećujemo vodopade Grand River South East, nakon čeka imamo slobodno vrijeme za ronjenje i plivanje. Stižemo i na ostrvo Ile aux Cerfs gdje je vrijeme za kupanje i uživanje u bijelim pješčanim plažama, kao i pauza za ručak. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN 15.06.2024. SLOBODAN DAN ZA UŽIVANJE NA PLAŽI HOTELA

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži hotela i u dodatnim aktivnostima. Večera i noćenje.

5. DAN 16.06.2024. CJELODNEVNI IZLET NA SJEVERNI DIO OSTRVA

Port Luis Mauricijus

Nakon doručka polazak na izlet na kom ćemo imati ručak i priliku vidjeti:

HINDU HRAM – Stanovništvo Mauricijusa se sastoji od više religija, rasa i kultura koje žive zajedno u harmoniji. Tokom posjete najvećeg i najljepšeg hinduističkog hrama otkrićete prekrasnu dravidsku arhitekturu i zadiviti se tradicionalnim ukrasima koji su pedantno ručno rađeni od strane indijskih umjetnika.

BOTANIČKI VRT PAMPLEMOUSSES – Privatna bašta površine 50 hektara iz 18. vijeka Mahé de Labourdonnaisa, treća je najstarija botanička bašta na svijetu. U središnjem dijelu je jezerce sa divovskim amazonskim lokvanjima, a u vrtu se nalaze brojne endemske vrste drveća, cvijeća i biljaka što doprinosi osjećaju boravka na rajskom ostrvu.

veliki lokvanji na Mauricijusu u botanickom vrtu

MUZEJ L’AVENTURE DU SUCRE – Smješten u drevnoj tvornici šećera, interaktivni muzej dočarava istoriju kolonijalne prošlosti i šećera, ali vam pruža i mogućnost degustacije svih vrsta šećera, ruma iz New Grove House, džema i meda. Ne zaboravite, Mauricijus ima najbolji šećer na svijetu!

PLAŽA GRAND BAIE – Vode smaragdne boje, bijeli svilenkasti pijesak, nevjerovatni zalasci sunca i najživlje plaže uz uzbudljive vodene sportove su na sjeveru Mauricijusa. Uživajte!
Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Port Louis – Obilazak centra grada sa mnoštvom trgovina, raznih proizvoda te odlazak na veliku gradsku tržnicu prepunu gzotičnog voća i povrća. Posjetite CAUDAN WATERFRONT, moderan i elegantan trgovački centar, sa mnoštvom luksuznih trgovina, restorana, šetalište,… a kafa u marini sa pogledom na jahte pružiće nam nezaboravan doživljaj.

Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN 17.06.2024. SLOBODAN DAN ZA UŽIVANJE NA PLAŽI HOTELA

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži hotela i u dodatnim aktivnostima. Večera i noćenje.

7. DAN 18.06.2024. CJELODNEVNI IZLET NA JUŽNI DIO OSTRVA

 • Doručak. Izlet na kom imamo i ručak sadrži i:
  Posjetu krateru uspavanog vulkana Trou aux Cerfs
  Posjetu tvornici modela brodova
  Posjetu kraterskom jezeru koje u osamljenom planinskom području, tj. Grand Bassin, a ujedno je i najsvetije hindusko mjesto na Mauricijusu i Hram posvećen Lordu Šivi.
  Odlazak do klisure Crne rijeke na visoravni sa prekrasnim panoramskim pogledom sa vidikovca na endemsku floru i faunu
  Posjetu vodopadu Chamarel koji je najviši vodopad (90m) na Mauricijusu
  Posjetu poznatoj geološkoj formaciji i turističkoj atrakciji Chamarel 7 Colored Earth – površina pješčanih dina u sedam različitih boja.
 • Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. DAN 19.06.2024. SLOBODAN DAN ZA UŽIVANJE NA PLAŽI HOTELA

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži hotela i u dodatnim aktivnostima. Večera i noćenje.

palma, suncobran od trske, pjescana plaza, plavo more

9. DAN 20.06.2024. SLOBODAN DAN

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži hotela i u dodatnim aktivnostima. Večera i noćenje.

10. DAN 21.06.2024. SLOBODAN DAN

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži hotela i u dodatnim aktivnostima. Večera i noćenje.

kokos koktel na plazi Mauricijusa

11. DAN 22.06.2024. POLUDNEVNI IZLET NA ILE AUX AIGRETTES

Doručak nakon kog krećemo na izlet brodom u laguni do ostrva Ile Aux Aigrettes. Ovaj dio jugoistočnog Mauricijusa oduzima dah! Posmatraćemo ptice i saznati više o višestrukim programima očuvanja na ostrvu za ugrožene vrste. Potom opuštanje na plaži Blue Bay. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Rezervat sa pticama Mauricijus

12. DAN 23.06.2024. SLOBODAN DAN ZA UŽIVANJE NA PLAŽI HOTELA

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži hotela i u dodatnim aktivnostima. Večera i noćenje.

uzivanje na plazi, par na plazi pod suncobranom, gledaju u tirkizno more

13. DAN 24.06.2023. POVRATAK KUĆI

Doručak, odjava iz hotela i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Prijava na let i polijetanje aviona prema Istanbulu u 20.05h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 04.55h, a prijava na let za Beograd 25.06. u 14.00h po lokalnom vremenu, uz dolazak u Beograd u 14.45h. Puni utisaka i opijeni čarima Mauricijusa već planiramo naredno putovanje

Cijena aranžmana: 3 300 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz avionom kompanije Turkish Airlines, prema programu Beograd – Mauricijus – Beograd
  Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg (55x40x20)
  Transfere autobusom aerodrom – hotel – aerodrom prema programu
  11 noćenja na bazi polupansiona u hotelu La Pirogue 4* / Garden Bungalow rooms
  Cjelodnevni izlet katamaranom na ostrvo Ile Aux Cerfs + ručak
  Cjelodnevni izlet na sjeverni dio ostrva + ručak
  Cjelodnevni izlet na egzotični jug ostrva + ručak
  Poludnevni izlet u glavni grad Port Louis + ručak
  Poludnevni izlet na ostrvo Ile Aux Aigrettes + ručak
  Pratilac na putovanju / Robert Dacešin
  Asistent iz agencije
  Lokalni vodiči na engleskom jeziku / sve informacije od strane našeg pratioca

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 790 EUR
  Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
  Obroci koji nisu uključeni u cijenu, kao ni pića uz obroke
 • Moguća je doplata za višu kategoriju smještaja na upit – 240eur po osobi u dvokrevetnoj sobi ili 420eur u jednokrevetnoj za Premium Garden Bungalow
  Putničko zdravstveno osiguranje. Polisu osiguranja možete kupiti u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Rezervacija putovanja:

Da rezervišete putovanje, kao i za sve ostale informacije, javite se agenciji Zepter Passport na mejl: info@zepterpassport.com,

ili na broj telefona 051 213 394

Ponudu možete pogledati i na ovom linku.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: AGENCIJA ZEPTER PASSPORT

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *