jeftine avio karte do Izraela

Putovanje u Izrael sa Robijem – 9 dana za samo 455 evra

Jeste li za jedno zajedničko putovanje sa mnom? Po prvi put, planiram da organizujem jednu turu i povedem sa sobom grupu ljudi na jednu egzotičnu destinaciju da zajedno doživimo pravu avanturu.

Odlučio sam da to bude Izrael, koji mi je jedna od želja već duže vremena, a ispod se nalazi plan puta koji sam zamislio. Početkom prošle godine pravio sam slično putovanje za Jordan sa grupom prijatelja i bilo je zaista kul, te hoću da nešto slično, ponovim i sada.

Ono što mogu obećati za razliku od većine drugih agencija je pravo lokalno iskustvo.

I ja kao i vi, ono što najviše želim je da doživim avanturu i upoznam ovu zemlju na pravi način iz prve ruke. Ukoliko želite komforno putovanje u hotelima gdje vam je sve servirano, možete odmah izaći sa ove stranice, jer ovo jednostavno nije ono što vi tražite.

Ovo putovanje biće potpuno različito od svakog na kojem ste bili.

Boravićete u kućama lokalaca, jesti lokalnu hranu u lokalnim restoranima i družiti se sa stanovništvom. Nećemo raditi ništa što rade drugi turisti. Bićemo putnici. Na ovih devet dana, bićemo pravi stanovnici ove zemlje.

Polazak na putovanje je iz Budimpešte, a evo kako sam zamislio da sve to izgleda.

Plan avanture za Izrael

Dan 1: petak 21.2.

Dolazak u Tel Aviv

tel aviv

Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme na aerodromu u Budimpešti. Dolazimo u Tel Aviv u jutarnjim časovima. Smještamo se u naš smještaj i nakon što se malo odmorimo, krećemo u avanturu i upoznavanje jednog od najkosmopolitskijih gradova na svijetu, poznatog po ludom noćnom provodu.

Moderan i mlad, pun nestvarno pozitivne energije, ovaj grad vam podjednako uzima i daje nevjerovatnu energiju. Božanstvene plaže, mekani pjesak, topli istočni Mediteran, mistični Karmel market, barovi i hrana osvojiće vas istog momenta. Noćenje

Dan 2 – subota 22.2

Obilazak Jafe

Jafa grad

Obilazak Jafe, grada lociranog odmah uz Tel Aviv i mjesta koje je smešteno na obalama Istočnog Mediterana duže od 4000 godina. Ako volite začine, arapasku kuhinju i taj neodoljivi miris Bliskog Istoka, onda će vas Jafa sigurno oduševiti, jer ovo je prava ekplozija boja i mirisa. Ja iskreno ne mogu dočekati da dođemo ovdje. 🙂

Kasnije odlazimo na plažu i zajedno uživamo u zalasku sunca, družimo se, pjevamo. Može i narodnjake. Cecu. Ma sve može. Noćenje.

Dan 3 – nedjelja 23.2.

Fakultativni odlazak za Akru (Akko) i Haifu

Akre

Po želji, obilazak sjajnih gradova Haife i Akre, za koje kažu da su jedna od najljepših mjesta u čitavoj ovoj regiji. U Haifi, jednoj od najvećih luka zemlje, obilazimo vrtove Bahai i probavamo čuvene grejpfrute za koje ovdje kažu da su najbolji na planeti. Uživamo u suncu, pijemo kafu sa pogledom na Mediteran, uživamo i odmaramo prije nego krenemo za Akru.

A Akra?

Akra je inače jedno od najstarijih kontinuirano naseljenih mjesta na svijetu i najsvetiji grad Bahá’í vjere jer se u njemu nalazi grobnica Bahá’u’lláha, prema kojoj se pripadnici ove vjere okreću kad se mole. Ovo je i grad u kojem četiri vjere imaju svoje bogomolje, gotovo jedna pored druge: džamija El Đazara u kojoj se čuva dlaka iz brade proroka Muhameda, franjevačka crkva Svetog Ivana Krstitelja posvećena Svetom Franji Asiškom, Grčka pravoslavna Crkva Svetog Đorđa, najstarija  crkva Akre, sagrađena još 1545. godine. Noćenje.

Dan 4 – ponedjeljak 24.2.

Fakultativni Izlet za Nazaret

Slobodan dan u Tel Avivu za one koji žele ili fakultativni obilazak Nazareta. Drevni grad u kojem je živeo Isus Hrist, mističan, opuštajući i danas pretežno muslimanski grad. Posjetićemo crkvu Proglašenja, mjesto gde je Arhanđel Gabrijel objavio rođenje Hrista, najveću katoličku crkvu na Bliskom istoku, kao i samu pravoslavnu crkvu sv.Gabrijela. Povratak u Tel Aviv u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 5 – utorak 25.2.

Polazak za Jerusalim

jeftine avio karte do Izraela

Slobodno vrijeme za šetanje, šoping, kupovinu suvenira, prije nego što u posljepodnevnim časovima krenemo za Jerusalim. Po dolasku, ostavljamo stvari u smještaju i idemo u noćni obilazak. Sutra nas čeka obilazak jednog od najnevjerovatnijih gradova na planeti. Jesi li uzbuđen? Noćenje.

Dan 6 – srijeda 26.2.

Obilazak Jerusalima

putovanje u Izrael

Rano ustajemo, doručkujemo i čitav dan provodimo u gradu. Obilazimo Yad Vashem memorijal holokausta, stari grad sa zidinama, via Dolorosa, Crkvu Hristovog groba, Brdo hrama, Zid Plača, muslimansku, hrišćansku i jevrejsku četvrt, videćemo i zidine jermenske četvrti, Davidovu grobnicu, mesto Tajne večere, Al Aksa džamiju. Ko bude imao snage na kraju dana, može i da šopinguje malo.  Noćenje.

Dan 7 – četvrtak 27.2.

Slobodno vrijeme u Jerusalimu ili fakultativni izlet za Masadu

Masada

Put nas prvo vodi do letnje rezidencije kralja Iroda i mesta koje oduzima dah. Masada je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Okeaniji kao “simbol drevnog Judejskog kraljevstva i njegovog nasilnog kraja”. Kao znatiželju ću vam reći da je ovo more 400 metara ispod razine Mediteran, a ispred Masade su planine sadašnjeg teritorija grada Jordan u pozadini. Povaratak za Jerusalim. Noćenje.

Dan 8 – 28.2.

Fakultativni odlazak za Mrtvo more

Mrtvo more

Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu u kojem salinitet iznosi neverovatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Povaratak za Jerusalim. Noćenje.

Dan 9: – 29.2.

Povratak nazad u Tel Aviv

Provodimo jutro u Jerusalimu, te se vraćamo za Tel Aviv u večernjim časovima gdje odlazimo na noćni let. U Budimpeštu stižemo nešto iza ponoći odakle uzimamo bus za Beograd ili Zagreb gdje stižemo u ranim jutarnjim časovima.

Termin putovanja

21.2-29.2.2020.

CIJENA PUTOVANJA

Cijena putovanja je 455 evra za rezervacije do 31.12. Nakon tog datuma cijena se uvećava za 40 evra.

ŠTA JE UKLJUČENO U PUTOVANJE

  • Povratne avio karte na relaciji Budimpešta – Tel Aviv sa svim taksama
  • Smještaj u hostelima u Tel Avivu i Jerusalemu u apartmanu ili višekrevetnim sobama
  • Usluge turističkog vodiča
  • Transferi na putovanju

ŠTA NIJE UKLJUČENO U PUTOVANJE

  • Trošak vize za Izrael u iznosu od 26$. Možemo organizovati zajednički odlazak po vizu jedan dan.
  • Odlazak do Budimpešte na aerodrom. Organizovaćemo zajednički prevoz do tamo.
  • Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
  • Fakultativni izleti (Mrtvo more, Masada, Nazaret, Haifa i Acre)
  • Individualni troškovi i hrana
  • Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (u cijenu karte uključen je ručni prtljag)

* FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Oni naravno nisu obavezni te na njih idete ako želite. S obzirom da po prvi put pravim nešto ovako, počastio sam vas sa nekoliko gratis obilazaka (Jafa, Betlehem i Jerusalem), nastojeći da vam što više smanjim trošak.

Cijene izleta zavisiće od količine prijavljenih ljudi.

JOŠ NEKI DETALJI

Let

Prevoznik je kompanija Wizz Air. Let je na relaciji Budimpešta – Tel Aviv – Budimpešta.

Smještaj

Smještaj će biti u većim stanovima i apartmanima nalik na ove ispod. Ideja je da zajedno rentamo jedan veći stan i da se svi družimo.

Eventualno, u slučaju manjeg broja prijava i radi boljeg druženja, postoji opcija da spavamo u sobama u hostelu.

Sviđa ti se plan i hoćeš da putuješ sa mnom?

Pošalji mi svoje podatke na mejl: riopricesaputovanja@gmail.com zajedno sa imenom i prezimenom i kontakt telefonom, kako bih te stavio na listu zainteresovanih putnika.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 comments