Red Bull avantura – stigni prvi na cilj do Berlina!

Jeste li spremni za novu Red Bull avanturu?

I ove godine, Red Bull ekipa organizuje poznatu trku Can You Make it, koja je izazov i prilika za mlade ljude za sedmodnevno putovanje s kraja na kraj Evrope, za koje ne treba novac!

Da, dobro ste čuli, ne treba vam novac!

Ne treba vam ni telefon, ni laptop, ni kartice, ništa osim…

Limenki Red Bulla!

Sa njima ćete se koristiti kao sa praktično jedinim “sredstvom za plaćanje kojeg imate”, jer ćete prevoz, spavanje, hranu i sve što vam bude neophodno da uspješno završite putovanje, koristiti vještine pregovaranja, pouzdati se u svoj šarm i “plaćati” limenkama!

Odakle i dokle se trka?

Timovi će imati zadatak da stignu u Berlin – krajnju destinaciju ove trke, a početne tačke sa kojih će ići i na koje će biti nasumično raspoređeni biće Milano, Kopenhagen, Budimpešta, Barcelona i Amsterdam.

Koliko traje?

Trka počinje 21.5. i završava 28.5. u Berlinu, kao završnoj stanici.

Kako se prijaviti?

Evo jednostavnog načina kako da se prijaviš za avanturu života!

  • Okupi tročlanu ekipu
  • Snimite video od 60 sekundi u kome ćete pokazati zašto baš vi trebate biti odabrani
  • Prijavite se na: Red Bull Can You Make It?

Kako će zapravo to sve izgledati?

Zamislite da vam neko oduzme telefon, novac, kartice i bilo kakva sredstva komunikacije, i ostavi vas na nekom mjestu u Milanu, Amsterdamu, Barseloni, Budimpešti, Kopenhagenu. Samo vas troje, vaša snalažljivost iiii…. limenke Red Bulla! To je vaše osnovno sredstvo plaćanja, a pored njih upotrijebićete svoj šarm, snalažljivost i dobru priču da limenkama kupite smještaj, hranu, prevoz i slične stvari koje su vam potrebne kako biste u 7 dana došli do krajnje tačke.

Timovi će prije starta svoje telefone i novac ostaviti u kovertu za hitne slučajeve, a na korištenje će dobiti novi telefon sa kojim će snimati svoje dnevni vlogove i objavljivati ih na #redbullcanyoumakeit web platformi kako bi se njihovo putovanje i avanture mogli pratiti. Tim telefonom će moći biti u kontaktu sa našim komandnim centrom u Berlinu koji će im biti na raspolaganju 24/7!

Odabrani timovi će kreirati vlastitu putanju te posjećivati različite checkpointe u evropskim gradovima, gdje će ih čekati raznovrsni izazovi za tijelo i duh, a njihov zadatak će biti i da ispune što više avanturističkih izazova.

Checkpoint izazovi će se održavati u nekoliko gradova širom Evrope i bit će raznoliki, od avantura s Red Bull sportistima do iskustava u lokalnoj kulturi. Avanturistički izazovi će se moći obavljati u bilo kojem periodu dana i u bilo kojem gradu, a bit će se potrebno fokusirati na kreativnost uz zabavu s prijateljima i uranjanje u lokalnu kulturu.

Ko je pobjednik?

Bitno je spomenuti da će ukupni pobjednik izazova biti onaj koji ispuni najviše izazova i time stekne najviše bodova, ujedno na najzanimljiviji način dokumentujući svoje putovanje jer iskustva koja se stiču na putu, a ne samo finalna destinacija su ono što je bitno. Rezultati će biti bazirani na checkpoint i avanturističkim izazovima, kao i na tome koliko učesnici dijele sa svijetom dok ih obavljaju. Pobjednik takmičenja će biti onaj ko skupi najviše bodova, a ne onaj ko prvi stigne na cilj.

Kako je to izgledalo u prethodnim izazovima?

U prethodnim izdanjima izazova „Red Bull Can You Make It?” timovi su doživjeli iskustva iz snova, skakali su iz aviona, posjećivali sportske događaje visokog profila, boravili u hotelima s pet zvijezdica i još mnogo toga.

Do kad se možeš prijaviti?

Prijave su otvorene do nedjelje 31. marta ove godine, a proces je jednostan: potrebno je okupiti tročlani tim, snimiti kratki video od jedne minute u kome će tim objasniti zašto baš oni trebaju biti izabrani te se prijaviti putem internet stranice redbullcanyoumakeit.com

Žiri koji će odabrati najbolji tim koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu, napominje da je manje ponekad zapravo više. Iskrena poruka na snimku imaće veći uticaj od “ušminkanog” videa. Najbolje je istaknuti ono što smatrate da vaš tim čini pametnim, spremnim za putovanje i pripremljenim za avanturu života.

Tim koji bude odabran će biti pozvan da otputuje na jednu od pet evropskih polaznih tački kako bi započeli avanturu koja će vas odvesti daleko od kuće, ali ih istovremeno još više zbližiti sa mladima iz cijelog svijeta jer u izazovu će učestvovati 200 timova iz 60 zemalja svijeta.

Prijavi se na avanturu života!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *