Pakistan viza

Viza za Pakistan

Pakistan je zemlja jugoistočne azije, nastala nakon odlaska britanaca sa indijskog potkoninenta. Glavni grad je Islamabad. Na teritoriji Pakistana su postojale neke od najvećih civilizacija u istoriji. Rijeka Ind, po kojoj je Indija dobila ime, nalazi se u stvari u Pakistanu.

Na teritoriji Pakistana je bila i najistočnija tačka do koje je došao Aleksandar Makedonski u svojim osvajanjima. Glavni simbol Pakistana je velika džamija u Lahoreu, koja može da primi preko 100 000 vjernika. Danas, Pakistan je jedna od ekonomija u usponu i važna nuklearna sila.

Ukoliko vas zanima moje iskustvo sa putovanja u Pakistan, napravio sam ovaj video o svom iskustvu u ovoj nevjerovatnoj zemlji. Uz to, s obzirom da mnogo ljudi često ima određene predrasude i stereotipe kada je Pakistan u pitanju, počev od toga da je nesigurno i opasno, odgovorio sam na njih jedan po jedan, trudeći se da predstavim realnu sliku stanje ovdje.

Viza za Pakistan

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Islamabadu, Pakistan.
Zahtjev za vizu se podnosi u ambasadi Pakistana u Sarajevu.
Pasoš, popunjen obrazac koji možete preuzeti na http://www.mofa.gov.pk/bosnia/content.php?pageID=consbosnia, 2 kopije prve stranice, 2 fotografije 3,5x4,5cm, pozivno pismo od državljanina Pakistana, kopija povratnih karata ili nastavka putovanja.
75KM - Jedan ulazak, 115KM - Više ulazaka.
30, 45, 90 dana.

A ako želite da saznate još informacija o Pakistanu, pisao sam i ovaj tekst o zanimljivostima vezanim za ovu zemlju.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *