viza za sjevernu koreju

Viza za Sjevernu Koreju

Demokratska Narodna Republika Koreja je država koja zauzima sjeverni dio Korejskog poluostrva. Glavni grad je Pjongjang, sa svojom arhitekturom u sovjetskom stilu. Sjeverna Koreja je jedina država u svijetu kojom i danas vlada mrtav čovjek. Osnivač ove države, Kim Il Sung, koji je preminuo 1994. je proglašen vječnim predsjednikom.

U ovoj zemlji se gaji kult njegove ličnosti, kao i njegovog sina Kim Il Sunga. Sjeverna koreja je zemlja koja važi za nuklearnu silu, a pjongjanški metro je metro sa najvećom dubinom na svijetu, preko 400 m ispod površine zemlje. Služi i kao sklonište od nuklearnih udara.

Ispod saznajte kako se dobija viza za Sjevernu Koreju.

Viza za Sjevernu Koreju

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Pekingu, Kina.
Zahtjev za vizu Sjeverne Koreje se podnosi preko turističkih agencija koje obavljaju posjete Sjevernoj Koreji. Nakon što se izabere privatni ili grupni obilazak zahtjev se podnosi kod turističke agencije. https://www.uritours.com/blog/how-to-get-north-korean-visa/ http://www.youngpioneertours.com/get-north-korean-visa/
Popunjena aplikacija koja se dobija od turističke agencije nakon što se rezerviše turistički paket, kopija pasoša, 1 fotografija.
2 do 10 dana.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *