Viza za Tajland

Viza za Tajland (Savjeti i preporuke)

Zanima te kako se dobija viza za Tajland? Na ovom mjestu, nalaze se sve neophodne informacije i koraci, koji će ti pomoći da bez po muke dobiješ vizu za ovu zemlju.

O Tajlandu

Kraljevina Tajland, država je smještena u jugoistočnoj Aziji, a do 1939. godine, nosila je ime Sijam. U zemlji danas živi oko 67 miliona stanovnika, a najveći i najznačajniji grad zemlje je Bangkok, koji je i jedan od najvećih gradova ovog dijela svijeta.

Oko 75–95% stanovništva su etnički Tajlanđani, a zvanični jezik u zemlji je tajlandski. Trenutno je ovo jedna od najbrže rastućih ekonomija Azije i druga po razvijenosti zemlja u jugoistočnoj Aziji. Najznačanija grana zemlje danas svakako je turizam, ali neobičan je podatak da čak 2,7% BDP-a zemlje, dolazi od prostitucije.

Ukoliko se odlučite da je posjetite, preporuka je da izdvojite barem 15 dana, jer ova zemlja zaista nudi toliko toga. Za letove do Tajlanda, moja preporuka je Qatar Airways.

Evo šta je potrebno da bi se dobila viza za Tajland.

Viza za Tajland

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Kuala Lumpuru, Malezija.
Zahtjev za izdavanje vize podnosi se u konzulatu Tajlanda u Zagrebu, Hrvatskoj. http://thaiconsulate.hr/vize-s65
Pasoš važeći najmanje 6 mjeseci, kopija prve stranice pasoša, kopija avionske karte, popunjena aplikacija za izdavanje vize sa http://thaiconsulate.hr/storage/userfiles/files/Aplication_for_visa.pdf, 1 fotografija.
90 dana

Dodatne informacije vezane za turističku vizu za Tajland

Za vizu za Tajland možete aplicirati najranije 80 dana prije početka samog putovanja. Ono što je dobro znati, je da se viza izdaje relativno brzo, te je obično potrebno maksimalno tri dana od dana predaje, ukoliko ne bude problema sa dokumentacijom. Turistička viza za Tajland se obično dobija poprilično lagano, te je zaista mali broj slučajeva gdje je neko bio odbijen. Jedino što vam mogu zatražiti je određena dodatna dokumenta ukoliko utvrde da za tim ima potrebe.

Za tranzitnu vizu kroz Tajland je takođe potrebna viza.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 comments