wizz air

Wizz Air otvara 9 linija iz Sarajeva i letove za Paris, London i Brisel

Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja. Mjesta na novim letovima već se mogu rezervisati na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije aviokompanije po cijeni već od 38,99 BAM/19,99 eura.

Wizz Air iz Bosne i Hercegovine leti još od maja 2013. godine, kada je prvi avion poletio iz Tuzle za Malmö. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika. Ovom ekspanzijom Wizz Air nastavlja porast svojih operacija u BiH za 50 posto, čime zadržava lidersku poziciju na tržištu. Avion Airbus A320 obavljat će letove na devet novih linija i to: Brussels CharleroiCopenhagenDortmundEindhovenGothenburgLondon LutonMemmingenBasel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais s ukupno više od 250.000 mjesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini. Wizz Airova široka mreža podržat će bh. ekonomiju te povezati Sarajevo s dugo očekivanim destinacijama.

Wizz Air je aviokompanija s investicijskim kreditnim rejtingom i flotom prosječne starosti 5,4 godina, koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu, Airbus A320 i Airbus A320neo. Wizz Airove emisije ugljendioksida su bile najniže među evropskim aviokompanijama u toku fiskalne 2019. godine (57,2 g/km po putniku). Uz to, ova aviokompanija ima najveći broj narudžbi najsavremenijih letjelica iz porodice Airbus A320neo, njih 268, što će joj omogućiti da do 2030. godine dodatno smanji svoj ekološki otisak za 30 posto po svakom putniku.

Wizz Air je također uveo novu eru sanitarnih putovanja s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade.

Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije putnici mogu biti sigurni da će, ukoliko se okolnosti promijene ili ukoliko žele promijeniti datum putovanja, moći rezervisati bilo WIZZ let po izboru. U ovim nesigurnim vremenima je važno da se smanji briga i da se osigura dodatni nivo zaštite putničkih rezervacija.

Izvor: Klix.ba

Za više ovakvih priča, zavirite na moj Instagram nalog.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment