Doživi ljeto na Jahorini na pravi način!

Iako je većini nas, snježana zima vjerovatno jedna od prvih asocijacija vezanih za Jahorinu, naša olimplijska ljepotica atraktivna je i ljeti, kada ćete bez sumnje moći vidjeti drugu dimenziju njene prirode.

A ukoliko je niste posjetili do sada, evo da vam je ukratko predstavim.

Zamislite samo obilje crnogorične šume, skrivene planinske izvore, te divlje konje kako šetaju prelijepim planinskim stazama. Zamislite mirisno bilje i razne vrste bobičastog voća koje možeš da ubereš na licu mjesta i tako pojedeš. E pa to je Jahorina. Čista i netaknuta priroda koja predstavlja ono najbolje od naše zemlje.

A u vrijeme ekstremnih vrućina kakve su ovih dana, ovo je sjajno mjesto da se rashladite šetnjom planinskim stazama i uživate u panoramskom razgledanju planinskih vrhova ovoga kraja. Dok ste ovdje, na raspolaganju su vam isto tako kvadovi, vožnja biciklima, kao i razni broj drugih atrakcija za ljude svih starosni dobi i interesa. Nekako, rekao bih da je ljeto na Jahorini baš za sve i da će svako pronaći nešto posebno u njemu.

Ali, da li ste znali da se od sutra, 1.7 pa do nedjelje 3.7. ovdje održava i Jahorina HOT 2022 festival?

Naime, ovaj festival donosi dosta zanimljvih događaja i koncerata raznih izvođača poput S.A.R.S-a, Vlade Georgijeva i mnogih drugih, te sasvim sigurno spada u red najboljih festivala ove vrste u našoj zemlji. Tokom čitavog vikenda koji nam dolazi, na Jahorini ćete imati priliku da uživate u vrhunskim koncertima izvođača iz regije, ali isto tako i da brojnih zanimljivih radionica koje su planirane.

Šetajte prirodom, uživajte u dobroj muzici i provedite jedan vikend za pamćenje!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *