Kampuj sa nama! Prvo udruženje kampera u BiH

Osnovano od strane mladih ljudi, zaljubljenika u prirodu i planinara. Udruženje kampera Banja Luka je udruženje koje svim istomišljenicima želi pružiti priliku da svoje slobodno vrijeme provedu van gradske gužve, na određenim kampovima, šetnjama u prirodi, pohodima na planine i svim onim akcijama koje imaju za cilj upoznavanje prirodnih ljepota naše zemlje.

Kamperi (1)

Budući da je Bosna i Hercegovina poznata po mnogim prirodnim atrakcijama i netaknutoj prirodi, želimo  osobama svih uzrasta omogućiti da kroz naše aktivnosti rekreativno budu dio tih druženja ali i da razvijaju svijest o zaštiti prirodnih bogatstava i da skupa radimo na stvaranju kulture kampovanja i boravka u prirodi.

Izvori sane

Naši kampovi će biti i edukativnog karaktera, gdje će učesnici moći da razvijaju raznorazne vještine od kretanja kroz prirodu, boravka u njoj, odabira pogodnog mjesta za šator do raznih vještina vezanih za aktivizam mladih, ali i da učestvuju u mnogobrojnim sportskim aktivnostima koje bi trebale doprinjeti većoj osveštenosti ljudi o značaju rekreacije i sporta.

Pecka - festival

Budući da su mnoge ekološke i omladinske organizacije kao i planinarska društva prepoznale značaj našeg rada, neke od naših aktivnosti će se sprovodi u saradnji sa njima. Jedna od tih organizacija sa kojima sarađujemo je Penjački klub Extream iz Banja Luke, zahvaljujući njima svi zainteresovani imali su priliku da se okušaju u slobodnom penjanju i da uživaju u prelijepoj prirodi Pecke kod Mrkonjić Grada na festivalu penjanja „Pecka Rock Climbing Fest 2016“ kojeg je i ove godine organizovao PK Extream Banja Luka. Poslije Festivala kamperi su bili i na izvorima Sane.

kamp igman 1

Više o samom kampu i izletu možete pogledati na našoj stranici: 

Ovom prilikom bismo najavili još jedan zanimljiv kamp ovog ljeta na kojem učešće mogu uzeti budući članovi Udruženja kampera Banja Luka. U pitanju je Omladinsko mirovni kamp na Igmanu u organizaciji Udruženja Progres iz Sarajeva koje je ujedno partner naše organizacije. Učesnici ovog kampa će imati priliku da prisustvuju mnogim sportskim i kreativnim radionicama, ali i da kroz izlete upoznaju divne predjele naše zemlje.

Aktivnosti udruženja kampera Banja Luka možete pratiti na našoj oficijalnoj facebook stranici, a možete nam pisati i na email: udruženje.kampera.bl@gmail.com.

Pridruži nam se, upoznaj prirodu oko sebe, uživaj u njoj, druži se, KAMPUJ S NAMA!

Kamperi (2)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *