Napustio je sve što je imao i krenuo na put oko svijeta

Da li ste se nekada našli u situaciji kada se niste osjećali sretnim životom koji živite? Najradije biste sve napustili i otišli na put oko svijeta ili na neku plažu i brali kokose čitav dan? Ništa ne brinite, niste jedini.

Put oko svijeta

Mnogo se ljudi tokom života bar jednom nađe u ovoj situaciji. Ok, vrlo malo njih odluči da ode i bere kokose, ali isto tako vrlo malo njih preduzme nešto po ovom pitanju. Ubrzan tempo života, izloženost stresu, teška finansijka situacija, samo su neki od razloga zbog kojih ponekad želimo da pobjegnemo od stvarnosti.

Tako se prije nekoliko godina osjećao i Mike Hudson.

Svoju priču počinje ovako. “Jednog dana 2013 godine ustao sam i shvatio sam da nisam sretan sa životom koji živim. Uzeo sam papir i napisao stvari koje želim u životu.”

i-want-to

Nedugo nakon toga, ovaj se 26-godišnjak avanturističkog duha, nije mogao više da podnese ukočen život u Britaniji, dao je otkaz i za 3500 evra kupio kombi, koji je za četiri mjeseca pretvorio u jednosobni stan s kupatilom i zaputio se na put oko svijeta.

” Rođen sam u Sheffildu u Engleskoj i iako volim svoj grad, osjetio sam da je počeo da me guši. Imao sam mnogo dobrih prijatelja, dobar posao, auto, ali opet nekako nisam bio sretan. Znao sam da ako želim da se nešto dobro desi, moram da napustim posao koji me je gušio. Kada sam 20.septembra 2013. godine dao otkaz, u momentu nisam bio svjestan šta sam uradio. Znao sam da neće biti lako, ali sam odlučio da neću odustati od svog sna.”

Prvi korak je bio napustiti kuću.

“Iznjeo sam sve stvari koje sam imao i stavio na njih natps – besplatno. Davao sam ljudima kauče, krevete, stolice, stolove. Jedna žena je došla sa kombijem i uzela mi skoro sve što sam skupljao cijeli život, kroz smijeh priča Mike.

Drugi korak je bio pretvoriti kombi u mjesto za život.

“Kupio sam kombi na Ebayu. Kombi je bio pravi haos. Pokušavao sam ga popraviti, ali što god sam više radio na njemu bio je sve gori. Odlučio sam da zamolim prijatelja da mi pomogne i za četiri mjeseca spremili smo ga za put. Evo kako je to izgledalo. “

from-van-to-home

Nakon toga, 8.marta 2014. krenuo je od Dovera do Duknirka i tako počeo avanturu svog života. Prije nego što će krenuti na put oko svijeta, bio je preplašen, nervozan, imao je milion pitanja. Danas, kaže da je to bio najbolji potez koji je napravio u životu. Kako i ne bi bio kada danas živi na grčkom ostrvu Santorini. Njegov blog pogledajte na ovom linku.

Mike Hudson je samo jedan od dokaza da ukoliko želimo da se naši snovi ostvare i ukoliko radimo na njima, ne postoji ništa šta nas može zaustaviti. Zapitajte se koji su vaši snovi i da li radite na njima? 🙂

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *