putnik

Priča o čovjeku koji je proputovao pola svijeta besplatno – saznajte kako

Putovanja su se uvijek povezivala sa luksuzom. Uvijek se mislilo da putuju samo oni koji imaju novca. U posljednje vrijeme svjedoci smo da sve više i više ljudi putuje na razne “alternativne” načine. Međutim i oni koštaju. Zbog toga je priča koju vam danas donosimo interesantna, jer se radi o čovjeku koji je potpuno besplatno proputovao 13 zemalja.

putnik
Kako?

 

Keyes je besplatnu avanturu širom svijeta dobio zahvaljujući takozvanim “besplatnim miljama” i poenima sa svojih 25 kreditnih kartica.  Na taj način, Keyes (28) preletio je više od 30 hiljada kilometara, pri čemu je posjetio 13 zemalja, i sve to – besplatno.

Skot Kejes na nekim od putovanja

On je svoje dvomjesečno putovanje isplanirao do najsitnijih detalja.

Svaki put kada bi neku kupovinu platio jednom od svojih kartica, dobijao je takozvane “poene za besplatno letenje”. Pažljivo je sakupljao poene svaki put kada je koristio svoje kreditne kartice, i na kraju se odlučio da izabere ovih 13 lokacija.

Tokom svog putovanja, Scott je posjetio Meksiko, Nikaragvu, Trinidad i Tobago, Santa Lusiju, Grenadu, Njemačku, Češku, Ukrajinu, Bugarsku, Grčku, Makedoniju, Litvaniju i Finsku.

mapa putovanja
                                                       Mapa putovanja

 

Skot Kejes na nekim od putovanja

Scott Keyes

putovao pola svijeta bespaltno
                                          Tokom putovanja u Južnoj Americi

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *