Pogled na luku u Portu i rijeku Douro

Provedite 5 dana u Lisabonu i Portu za samo 78 evra!

Danas za Vas imamo jedan paket aranžman, skrojen po mjeri avanturista. S obzirom da smo se skoro vratili iz Portugala, uvjerili smo se da se do tamo, dosta jeftino može doći. Kombinujući 4 leta i 3 zemlje, bićete u prilici da posjetite dva najljepša grada u Portugalu, a usput napravite i kratku pauzu i probate čuvene Belgijske vafle u prestonici Evrope. Provedite 5 dana iz snova. Sve ovo, za samo 78 evra!

Porto, grad koji će vam se uvući pod kožu
                                    Porto, grad koji će vam se uvući pod kožu

Termin putovanja je polovina jeseni, što mislimo da je odličan period da se posjeti ova divna zemlja. Na putovanje biste krenuli 12.10 iz Zadra, gdje letite Ryanairom za Marsellie za samo 21 evro! Nakon kratkog layovera od oko 4 sata, nastavljate put ka Portu, gdje će vas karta preko iste kompanije koštati svega 15 evra!

Provedite 2 noći u Portu i zaputite se u Lisabon jednim od mnogobrojnih autobuskih prevoznika, gdje će vas karta u jednom pravcu  izaći oko 10-tak evra.

U prestonici Portugala i možda najljepšem gradu svijeta, zadržite se 3 noći. Kasnije krenite ka Briselu (17.10 u 17.40h), za samo 17 evra!  Kasnije, uzmite let iz Brisela za Zadar dan nakon i tako provedite još jedan dan. Povratna karta iznosi svega 12.50 evra!

Brisel - prestonica Evrope
                                                Brisel – prestonica Evrope
Nadamo se da smo Vam na ovaj način pokazali kako za malo novca možete posjetiti Portugal i da će Vam ova naša ruta poslužiti kao inspiracija za neku skoriju posjetu Portugalu.

Porto-Altstadt-a29212638(2)

Preporuka za smještaj

Ukoliko ste ljubitelj avanture, naša preporuka Vam je Couchsurfing. Ovo je stranica na kojoj možete besplatno da noćite u kući drugih ljudi, jedete sa njima, a pri tome steknete prijatelje za čitav život. Više o ovom sajtu i našim iskustvima o njemu, pročitajte u ovoj priči.

Druga opcija, ukoliko želite malo komfora, je da koristite Airbnb. Ovo je po nama najbolji sajt za traženje smještaja u svijetu, gdje u se u oba ova grada, dvokrevetna soba može pronaći za oko 15 evra. Za samo malo više novca, bićete u prilici da iznajmite sopstveni stan.

Na kraju, sve avio karte, kao i autobuska karta od Porta do Lisabona, će vas koštati oko 78 evra. Ukoliko putujete putem Couchsurfinga, smještaj nećete plaćati. Smještaj putem Airbnb-a će vas koštati otprilike isto kao i avio karte.

Za sva dodatna pitanja i informacije

rio-potpis-za-sliku-fi

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *