Putuj, uči i radi uz IAESTE stručne prakse!

IAESTE (Internacional Association for the Exchange of Students for Technical Experience) je međunarodno udruženje za razmjenu studenata radi stručne prakse, osnovano još 1948. godine na Imperial College-u u Londonu. Svoje lokalne komitete imaju i u Bosni i Hercegovini što našim studentima omogućava da se odu na plaćenu praksu negdje u svijetu, steknu određena znanja i vještine, te upoznaju nove kulture. E sad, zanima vas kako dobiti IAESTE stručne prakse?

Kakve sve uslove treba ispunjavati?

Često smo pisali o tome kako postoje prilike da se svijetom putuje skoro besplatno. Ovo je sigurno jedna od njih. Osim što stičete praktična znanja u nekom novom radnom okruženju, imate priliku da živite u drugoj zemlji po nekoliko mjeseci, naučite jezik, upoznate različite ljude i steknete životno iskustvo. Mnogi  putopisi na ovome sajtu su upravo iskustva IAESTE praktikanta.

IAESTE BiH i ove godine organizuje konkurs za plaćene stručne prakse u inostranstvu koji će se održati u periodu od 14.11-27.11.2016. godine u IAESTE BiH kancelariji (prvi paviljon doma Nikola Tesla, Banja Luka). Aplikaciju i potrebne dokumente možete pronaći ovdje.

Ovo su neki od studenata koji su se odvažili, prijavili na konkurs i iskoristili IAESTE stručne prakse.

IAESTE prakse iaeste-ljubljana Branka Pljevaljčić je bila na IAESTE praksi u Poljskoj IAESTE stručne prakse

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *