Sa samo 21 godinom, postala najmlađa osoba koja je obišla svih 196 zemalja svijeta

Alexis Rose Alford, poznata i kao Lexie Limitless, Amerikanka je koja je uspjela da obiđe sve i jednu zemlju svijeta, sa samo 21 godinom, te uđe u Ginisovu knjigu rekorda, kao najmlađa osoba kojoj je ovo pošlo za rukom.

Ginisova knjiga rekorda Lexie Limitless

Iako se ovaj podatak čini gotovo nestvarnim, evo kako Lexie objašnjava sav proces koji se desio.

“Završila sam srednju školu dvije godine ranije, a već sa 18, sam završila faks. U tom trenutku, proputovala sam 72 zemlje, najviše zahvaljujući činjenici da su moji roditelji imali turističku agenciju. Tada sam dobila ideju da bih mogla da oborim ovaj rekord i obiđem sve zemlje svijeta. ”

“U početku, jednostavno sam željela da vidim do kojih granica mogu da idem, šta želim u životu, te jednostavno da proputujem što više. Shvatila sam vremenom da to što radim, inspiriše ljude oko mene, posebno mlade žene, jer sam ja, ipak bila, solo ženski putnik. Tada sam odlučila da pokažem svima da svijet nije tako strašan kao što ga mediji prikazuju i da ljubaznost postoji svugdje.”

Lexie limitless

Ono što bi sad vjerovatno mnoge ljude zanimalo je, kako je Lexie uspjela da isfinansira sva svoja putovanja i da u 3 godine, obiđe čak 120 zemalja. Evo šta ona kaže na to.

“Sama plaćam sva svoja putovanja. Iako sam imala nekoliko saradnji sa par kompanija, nikada nisam imala oficijelno sponzorstvo. Međutim, uvijek sam znala da želim da putujem i kao mala, sa nekih 12 godina, počela sam da radim razne poslove, kako bi uštedila novac, a sa tim novcem, putovala sam prvih godinu i po dana.”

Nakon toga, radila sam kao konsultant za putovanja u našoj porodičnoj agenciji kada sam bila u Kaliforniji, kao i fotograf i bloger dok sam bila na putovanju. Uvijek se trudim da dosta istražim svako mjesto u koje idem, da nađem jeftine hotele ili da im ponudim sadržaj na svojoj stranici, u zamijenu za besplatan smještaj.”

Više o ovoj djevojci, možete vidjeti na njenom Instagram nalogu.

A ako želite još ovakvih priča, pisao sam i o ovom Špancu koji je sa samo 31 godinom obišao svijet, o ovom Norvežaninu koji je to uradio nešto stariji, kao i ovoj 27-godišnjoj djevojci iz Francuske kojoj je ovaj podvig, isto pošao za rukom.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *